Пострадал силно от икономическите последици от пандемията на коронавируса, френският

...
Пострадал силно от икономическите последици от пандемията на коронавируса, френският
Коментари Харесай

Френските железници затънаха в дългове заради пандемията

Пострадал мощно от икономическите последствия от пандемията на ковид, френският държавен железопътен оператор SNCF чака да приключи годината с към 5 милиарда евро загуба, съобщи AFP.

" Тази година сме на алено. Ще приключим годината с огромна загуба ", сподели ръководителят Жан-Пиер Фаранду пред комисия на Сената, признавайки " няма да сме надалеч от удвояване " на загубата от 2,5 милиарда евро записани през първите 6 месеца. " Не бих споделил това преди второто заключване ", сподели Фаранду.

SNCF ще би трябвало да продължи да взема заеми на финансовите пазари, продължи той, предполагайки, че компанията ще се стреми да набере към 2,5 милиарда евро от ликвидация на парка за вагони чартърен Ermewa. През май SNCF пресметна общия си дълг на към 35 милиарда евро - които държавното управление се съгласи да усвои през 2018 година като част от противоречиви планувани мрежови промени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Франция приложи ексцентричен метод в битката с ковид...

Железопътният оператор моли за държавна помощ, като уточни помощта, предоставена на такива компании като Air France и. Френското държавно управление се съгласи да отдели 4,7 милиарда евро за SNCF като част от френския проект за възобновяване от COVID-19. SNCF никога не е единственият усложнен европейски железопътен оператор.

През юли немската железопътна група Deutsche Bahn съобщи, че е попаднала във финансова рецесия с голяма загуба от първото полугодие в размер на 3,7 милиарда евро, защото пандемията от ковид натисна спирачките при пътуванията. До 2024 година Deutsche Bahn би трябвало да запуши влошената от вируса бюджетна дупка сред 11 и и 13,5 милиарда евро.

Коронавирусът удари тежко и английската железопътна мрежа, принуждавайки държавното управление да усили финансовата поддръжка за приватизирания бранш и да приключи франчайз системата, въведена през 90-те години.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР