Постоянният обстрел от руските сили осуетява безопасната евакуация на цивилните

...
Постоянният обстрел от руските сили осуетява безопасната евакуация на цивилните
Коментари Харесай

Украйна: Руски обстрел осуетява евакуцията от Луганската област

Постоянният обстрел от съветските сили осуетява безвредната евакуация на цивилните от градовете и селата по фронтовата линия . Това съобщи през днешния ден губернаторът на източната Луганска област в Украйна Серхий Гайдай , представен от Ройтерс.

По думите му 59 цивилни са били убити в района от началото на войната , в резултат на която някои жилищни зони са напълно унищожени. "Няма нито една община, която да не е била под обстрел ", сподели той по украинската национална телевизия и посочи като най-горещи точки обитаемоте места Северодонецк, Рубижне и Попасна.

Русия отхвърля изказванията, че е нападала цивилни в своята, както я назовава, "специална военна интервенция " в Украйна за разоръжаването и "денацификацията " на 44-милионната страна, означи Ройтерс.

Един човек е погубен, 11 са ранени и един е останал покрит под руините на многоетажна жилищна постройка в Харков бомбардирана тази заран. Снаряди са поразили през днешния ден и източния град Краматорск. Загинали са двама души и шестима са били ранени, заяви украинският губернатор на Донецката област Павло Кириленко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР