Постоянната комисия по образование и наука към Общински съвет в

...
Постоянната комисия по образование и наука към Общински съвет в
Коментари Харесай

Колко са отличниците на випуск 2023 в Разград

Постоянната комисия по обучение и просвета към Общински съвет в Разград утвърди на свое съвещание в понеделник листата с препоръчаните имена на тазгодишните носители на оценките „ Студент на годината и „ Отличник на випуска “.

Призьорите ще получат премиите си на общоградското празненство за 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, оповестиха от Общината.

Съгласно Правилника за знаците, почетните звания, премиите и паметните знаци на община Разград премиите са състоят от грамота и парична сума. За наградата „ Студент на годината “ от шефа на Филиал Разград на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ проф.д-р Генчо Попов е препоръчана Наталия Русева Беверсдорф.

Тя е второкурсничка във Филиала компетентност „ Технология на храните “ с отличен триумф и интензивно присъединяване в образователния развой. Приза „ Отличник на випуска “ ще получат 19 зрелостници, които са постигнали отличен триумф (6,00) по всички образователни предмети през годините на междинното обучение.

Те са от четири разградски учебни заведения. Десет от тях са от ППМГ “Акад. Никола Обрешков “: Доротея Миленова Георгиева, Ирена Светлинова Станчева, Радина Косева Косева, Анджелина Ваньо Тодорова, Едже Адем Хюсеин, Елица Евгениева Енчева, Калина Веселинова Спасова, Соня Начева Начева, Пресияна Мирославова Досева, Стефания Петрова Каракашева.

Седем от отличниците приключват ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф “: Алейна Белгин Мехмед, Колийн Пламенова Господинова, Моника Ивова Иванова, Ниляй Орханова Османова, Анна-Мария Атанасова Атанасова, Белослава Върбанова Петкова, Кристияна Радославова Киранска.

Две гимназии имат по един представител в влиятелния лист на отличниците.  Мерджан Нериманова Бекирова приключва ПГИ “Робер Шуман “, а Мариян Красимиров Кръстев - ПГТС “Христо Смирненски “.

Още една премия, обвързвана с 24 май, утвърдиха на съвещанията на непрекъснатите комисии в понеделник общинските съветници. Заседанията се организират в подготовка на сесията на Общинския съвет, която ще се организира на 23 май от 13:30 часа в заседателната зала на 11 етаж в Община Разград.

С цялостно единогласие от членовете на комисиите по обучение и просвета и по просвета, културно-историческо завещание и духовни полезности бе утвърдена номинацията на Румен Иванов за почитане с премията на името на Никола Икономов.
 Община Разград
Неговата социална и професионална активност е обвързвана с културния живот на Разград, със опазване на българските обичаи и предаването им на младото потомство. Румен Иванов е работил 30 години кат о артист-балетист в Капански отбор, от 6 години е хореограф на ДТШ “Хорце “ към ЦПЛР ЦРД, която включва и съставите „ Булгарика “ и „ Елбетица “, създател е и на Танцово студио „ Калина Рада “, провежда общоградски празнувания на обичайни български празници като Лазаровден, Цветница, Сирни Заговезни.

На общо 4 взаимни съвещания от по две комисии в понеделник бяха утвърдени още 18 докладни мемоари, които ще се разискват на майската сесия на локалния парламент идващия вторник. Пред съветниците ги показа заместник-кметът Добрин Добрев.

Сред докладните е приемане на годишния доклад на ДКЦ-I-Разград за 2022 година и бизнес-план за 2023 година Ръководеното от доктор Николай Денев сдружение е осъществило общи доходи от 947 678,88 лева, което е най-високата осъществена стойност на приходи от основаването през 2000 година Финансовият резултат от активността на сдружението позитивен – брутна облага в размер на 23 974,51 лева

На сесията идващия вторник съветниците ще разискват още: годишната стратегия за развиване на читалищната активност в община Разград през 2023 година, изменение на Наредба № 13 на Общински съвет Разград за рекламната активност на територията на Община Разград, Предоставяне безплатно за ръководство на част от имот-публична общинска собственост  на 

Висшия правосъден съвет, Предоставяне безплатно за ръководство на част от имот- обществена общинска благосъстоятелност на “Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото образование-Разград ”, изменение на решение на Общинския съвет, обвързвано с ценоразписа за продажба на дървесина, избор на краткотрайна комисия за избор на правосъдни заседатели, позволения за правене на подробн и устройствени проекти за разнообразни парцели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР