Постижението на Владимир Илиев е най-значимо, най-ценно, най-стойностно през годината,

...
Постижението на Владимир Илиев е най-значимо, най-ценно, най-стойностно през годината,
Коментари Харесай

Ива Шкодрева-Карагьозова: Владимир Илиев заслужава да е Спортист на годината

" Постижението на Владимир Илиев е най-значимо, най-ценно, най-стойностно през годината, исторически миг за българския спорт. Той изрично заслужава да завоюва първото място в класацията за “Спортист на България. "

Това сподели една от най-успешните ни биатлонистки от близкото минало и понастоящем състезателен коментатор Ива Шкодрева-Карагьозова. Тя даде особено изявление за Студио " Спринт ", в което направи преглед на миналия сезон в биатлона и приказва за триумфите на родните състезатели.

Владимир Илиев завоюва исторически за мъжкия ни биатлон сребърен орден на международното състезание в Йостерсунд (Швеция) в самостоятелната дисциплинираност на 20 км, а Красимир Анев стана европейски първенец в Минск-Раубичи (Беларус) в същата дисциплинираност.
 Исторически триумф за българския мъжки биатлон @@@
“Моята оценка за миналия сезон е повече от отлична, имайки поради представянето на българските биатлонисти на международното и на европейското състезание. Да, в Световните купи нямахме супер значими резултати, само че в последна сметка за биатлонистите международното състезание е най-големият конгрес, подготовката е ориентирана натам. Владо Илиев приключи 43-ти за Семеен кодекс, Краси Анев - 39-и, имахме доста положителни резултати и при девойките”, съобщи тя.

“Много малко хора си дават сметка какъв труд, старания и себераздаване се изискват. Денят на един биатлонист протича с 8 часа доста тежък физически труд. От тези осем часа според от натоварването и от плануваните тренировки има сучаи, когато към 6 часа се движиш със междинна пулсова периодичност от 160 удара в минута, което е голямо натоварване на сърдечно-съдовата активност, а също и за душeвността, тъй като доста пъти, когато тренираш, се постанова да преодоляваш огромни студове. Тренирали сме и при минус 20 и при минус 40 даже. Малко спортове биха могли да се наредят по тежест и натоварване до биатлона”, сподели още Ива Шкодрева-Карагьозова.

“Радвам се, че има такива надарени момчета като Владо и като Краси, пък и другите вървят възходящо - и Антон Синапов, и Митко Герджиков. Владо е извънредно надарен, извънредно функционален биатлонист. Да, стрелбата при него е Ахилесовата му пета, само че пък получили се той постоянно ще бъде горе в топ 3.
 @@@
Краси Анев е същински биатлонист. При него стрелбата е мощното, водещото звено, само че когато влезе в добра ски форма, той може да реализира също доста положителни резултати. Той има едно доста мощно качество - в тежки условия, каквито бяха в този момент на надпреварите в Йостерсунд, каквито бяха и по време на европейското състезание в Беларус - при вятър на стрелбището, при доста тежки условия, той умее да се активизира, да се концентрира оптимално и да покаже най-хубавото, на което е кадърен. Затова в такива обстановки Краси е един от дребното, които съумяват да минат с най-малко неточности или без нито една, както направи в самостоятелната дисциплинираност в Йостерсунд, където се класира 15-и и по този начин поставихме едно доста положително начало и на този сезон”, добави Ива Шкодрева-Карагьозова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР