Постижението на Ваня Григорова на местните избори в битката за

...
Постижението на Ваня Григорова на местните избори в битката за
Коментари Харесай

Михаил Миков: Григорова събуди интереса на хора от градската десница в София

Постижението на Ваня Григорова на локалните избори в борбата за София е доста съществено. Това съобщи в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

„ Поздравления за Григорова и за този достоверен ляв прочит на лявото, който тя даде в тази акция. Той съумя, с помощта на персоналната ѝ харизма, само че и на посланията, които насочи, с цел да разсъни интереса и на други хора - като тези от градската десница на столицата ", уточни Миков.

Горещите процеси вляво

По отношение въодушевлението на сегашния водач на социалистите Корнелия Нинова около резултатите от вота, Миков разяснява: „ Г-жа Нинова умее да регистрира триумфи, даже тогава, когато губи ".

По думите му Ваня Григорова е дала образец за държание на ляв политик в дясна среда, като каквато се дефинира софийската. Както тя обаче, по този начин и никой различен политик, не е съумял задоволително да стимулира жителите да стигнат до урните.

Според Михаил Миков Григорова надали ще се цели към лидерското място в Българска социалистическа партия, каквито клюки циркулират в последно време. Според него тя по-скоро би оглавила ляво придвижване.

„ И в лявото, и в дясното има един проблем - фрагментацията, роенето ", счита още някогашният ръководител на Народното събрание.

Според него левият претендент за кмет на столицата е изобретение на софийската градска организация на Българска социалистическа партия, до момента в който централното управление на партията е приело кандидатурата „ със стиснати зъби ".

Завръщане в политиката?

„ Ако Ваня Григорова продължава тази линия на достоверното ляво, аз бих взел участие в такова нещо. То в действителност дава различен смисъл на заниманието с политика ", показа още Михаил Миков.

За Изборния кодекс

„ Аз съм следил и взел участие в избори, в които се гласуваше още с цветни бюлетини. Тогава имаше по-висока изборна интензивност, по-голяма ангажираност, по-висока просветеност измежду изборните комисии и по-малко операции. Те имат тежест тогава, когато изборната интензивност е ниска. Какво се получава през миналите 30 години? Ние непрекъснато усложняваме и променяме закона и изборния развой, водим официални разногласия, а в това време просветителното равнище пада. Добре образовани хора няма да дават толкоз невалидни бюлетини, а машинациите ще са по-малък % ", уточни още социалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР