Поставянето на двете дози на ваксината на Пфайзер е намалило

...
Поставянето на двете дози на ваксината на Пфайзер е намалило
Коментари Харесай

Ваксината Пфайзер намалила с 98% смъртността в домове за възрастни в Испания

Поставянето на двете дози на имунизацията на " Пфайзер " е понижило с 98% смъртността в старческите домове в Каталуния и с 97 на 100 хоспитализациите. Това демонстрира изследване на Регионалното държавно управление на Каталуния, откриватели от Оксфордския университет и Автономния университет в Барселона.

Изследването, оповестено в авторитетното научно списание " Лансет ", е първото в света за клиничната резултатност на имунизацията на " Пфайзер " в домовете за възрастни хора и е подписано от Даниел Прието-Алхамбра, професор от Центъра по здравна статистика в Университета в Оксфорд.

В продължение на два месеца са проучвани 28 594 възрасти хора, живеещи в старческите домове, 26 238 чиновници в тях и 61 951 здравни служащи. Основният извод е, че резултатът от имунизацията на " Пфайзер " е довел до спад в равнищата на заразяване с 92% измежду личния състав и 88% при възрастните хора.

Изследването цитира и други изследвания с сходни резултати - едно извършено в Шотландия върху общото население, с понижаване на риска от зараза сред 85 и 94%, и друго от Англия върху болничен личен състав, което демонстрира понижаване на 72% на инфекциите единствено с една доза от имунизацията.

По този мотив професор Даниел Прието-Алхамбра съобщи, че това са „ грандиозни резултати”, които „ би трябвало да успокоят обществеността за главните изгоди, свързани с продължаващата акция за имунизиране в Испания и по света “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР