Поставянето Каталуния под опеката на испанските централни власти ще лиши

...
Поставянето Каталуния под опеката на испанските централни власти ще лиши
Коментари Харесай

Пучдемон: Ситуацията ще е по-тежка, ако Мадрид отнеме автономията на Каталуния

Поставянето Каталуния под опеката на испанските централни управляващи " ще лиши каталунския народ от институциите му " и ще докара до " още по-тежка обстановка ", съобщи каталунският водач Карлес Пучдемон, представен от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Вместо да уреди това, което държавното управление на страната назовава тежка изключителна обстановка, то ще провокира още по-тежка изключителна обстановка, отнемайки политическата автономност на Каталуния, предизвестява Пучдемон в писмо от през днешния ден до испанския Сенат. В посланието той показва мнение, че налагането на директен държавен надзор върху Каталуния е нарушаване на испанската конституция.

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон ще излезе с публично изказване към 14:30 ч. бълг. време, ден преди испанският Сенат да гласоподава за заледяване на автономията в Каталуния. Извънредното изказване ще бъде направено на фона на мощен напън над Пучдемон, в това число в личната му консервативна индепендистка партия, да свика предварителни избори. В. " Вангуардия " заяви, че се разисква привикване на предварителни районни избори на 20 декември.

 В очакване на решението на испанския Сенат за автономността на Каталуния В очакване на решението на испанския Сенат за автономността на Каталуния
Парламентът в Каталуния се събира на съвещание, с цел да разиска готвените от Мадрид ограничения за отнемането на автономията на региона. Утре Сенатът на Испан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР