Посрещам годината с надежда и с чувство на отговорност. Комуникирахме

...
Посрещам годината с надежда и с чувство на отговорност. Комуникирахме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Сменяме шефа на КЕВР след скока на цената на газа

Посрещам годината с вяра и с възприятие на отговорност. Комуникирахме добре с гласоподавателите, в този момент би трябвало да покажем, че това, което сме дали обещание, можем да го реализираме. Това сподели министър председателят Кирил Петков в изявление за Нова тв.

„ Политиците би трябвало да са чиновници на народа, само че задачите ни би трябвало да са споделени с хората. Ако желаеме същинска смяна, не можем да стоим в жилищата си, да гледаме телевизия, и да споделяме на политиците „ давайте “.

Моята отговорност като министър председател е по-голяма, само че всеки има отговорност: дали ще си затворим очите като виждаме нещо неправилно, дали ще си сложим ваксина или не, дали ще почистим снега пред вратата си – това е персонална отговорност. Ако желаеме България да се промени, би трябвало да осъзнаем, че това е персонално дело “, сподели Петков.

„ Всеки един проблем, който слушам по новините, към този момент е мой проблем “.

Относно нарастването на цената на газа, министър председателят сподели, че второто решение на КЕВР сподели, че тя не си прави работата както би трябвало:

„ Неговата цел е да се преценява с пазара, само че и да измисли метод крайните консуматори да са предпазени “. Беше изненадващо нарастването от 30% на газа, тъй като цената на газа на интернационалните пазари понижа в последната седмица. И човек да хване предходната наклонност на нарастването, не е добре. КЕВР би трябвало да влиза надълбоко в енергийните сдружения и да може крайната цена да е оптимална за крайните консуматори.

Видях по какъв начин на закрито съвещание КЕВР реши да вдигне цената. Това сподели равнище на предумишленост, само че сигурно сподели и нулева отбрана на потребителите. Надявам се енергийната комисия в Народно събрание да подмени ръководителя с изминал мандат “, сподели Петков.

Надявам се новият орган да има напълно друг метод към цените. Смяната на ръководителя ще е добра стъпка в вярната посока. Изненадващи решения, които не са основани на инспекция и разбор, не ми харесват, добави министър председателят:

„ Новият човек би трябвало да е с подобаващия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР