Посолвството на Ирак в афганистанската столица Кабул е атакувано по-рано

...
Посолвството на Ирак в афганистанската столица Кабул е атакувано по-рано
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за атентат срещу иракското посолство в Кабул

Посолвството на Ирак в афганистанската столица Кабул е атакувано по-рано през днешния ден от четирима атентатори, един от които камикадзе. Отговорност за нападението пое групировката „ Ислямска страна “. Всички нападатели са мъртви, заяви афганистанското вътрешно министерство.

Атаката почнала малко след обяд локално време. Атентатор самоубиец се взривил пред вратите на посолството. Други трима нападатели влезнали в постройката, откъдето водили борба против афганистанските сили за сигурност. Министерството не оповестява публични данни за броя на убитите и ранените, само че порицава нападението като " неислямско и нечовешко ".

Иракският шарже д`афер в Кабул е бил избавен от посолството и прикрит в египетската дипломатическа задача, заяви иракското външно министерство. На несъмнено място са били преместени и чиновници на посолството, никой от тях не е потърпевш. Специалните сили на афганистанската полиция са стигнали до посолството " бързо и в точния момент ", предават международните организации.

Данните за потърпевшите служители на реда са спорни. Според едни източници леко е ранен едни служител на реда, съгласно други - има двама убити охранители на посолството.

В изказване на " Ислямска страна ", публикувано посредством нейната пропагандна организация „ Амак “, се споделя, че двама атентатори самоубийци са се самовзривили в посолството. Твърди се, че минимум седем пазачи са били убити и входът е бил опустошен.

Нападението против иракското посолство беше осъществено единствено две седмици откакто иракският дипломат в Афганистан Фараздак ал Гали на конференция означи триумфа на иракските сили, освободили Мосул от джихадистката организация. От началото на годината в Кабул са осъществени 11 огромни офанзиви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР