Посолството на САЩ в София съобщи, че Конгресът на САЩ

...
Посолството на САЩ в София съобщи, че Конгресът на САЩ
Коментари Харесай

САЩ с допълнително финансиране за модернизацията на Българската армия и регионалната защита

Посолството на Съединени американски щати в София заяви, че Конгресът на Съединени американски щати е одобрил близо 40 милиона $ в допълнение задгранично военно финансиране за България.

Това финансиране е предопределено за поддръжка на модернизацията на българските въоръжени сили, за усилване на груповите отбранителни старания на НАТО в района и за надграждане на качествата и оперативната съгласуемост на България за въздържане и отбрана против нарасналите опасности за Алианса в този сериозен район.

България даде скъпа филантропична помощ за Украйна на фона на съветската пълномащабна инвазия и способства доста за груповата защита, като стана хазаин на многонационалната бойна група на НАТО, която е значим детайл от възпиращата и отбранителна позиция на Алианса на източния фланг. България също по този начин даде леговище на десетки хиляди разселени украинци.

Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа съобщи, че " Съединените щати и България са стратегически сътрудници в областта на сигурността ". " Ние сме по-силни дружно. Това ново финансиране ще форсира основните старания за модернизиране на Българската войска, които са жизненоважни за постигането на задачите на НАТО за нараснала оперативна съгласуемост и по-добра групова сигурност, “ сподели още тя.

Това задгранично военно финансиране е част от повсеместен пакет за поддръжка, разгласен от Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на 8 септември. Целта на този пакет е да укрепи сигурността на Украйна и 17 от нейните прилежащи страни, в това число България, които са в евентуален риск от бъдеща съветска експанзия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР