Посолството на Китай в Лондон осъди решението на британските власти

...
Посолството на Китай в Лондон осъди решението на британските власти
Коментари Харесай

Китай обвини Великобритания в нарушаване на международното право

Посолството на Китай в Лондон осъди решението на английските управляващи да преустановят за неустановен период изгонването в Хонконг. Според дипломатическото посланичество, това съставлява нарушаване на интернационалното право, се споделя в известие на пресслужбата.

Външният министър на Англия Доминик Рааб съобщи по-рано, че след съвещания с министъра на вътрешните работи, който взема решенията за екстрадиция, с министъра на правораздаването и основния прокурор е взето решение да се прекрати действието на съглашението за реадмисия – неотложно и за неустановен период. Рааб акцентира, че ръководещите нямат желание да възстановят действието на тези съглашения, до момента в който не получат ясни и сигурни гаранции, че по отношение на екстардираните от Англия жители няма да да има корист, обвързвана с използването на закона за национална сигурност.

„ Британската страна още веднъж пое по неверен път, игнорирайки формалната позиция на Китай “, се споделя в изказването. Подчертава се, че страната още веднъж нарушава интернационалното право и главните правила, регулиращи интернационалните отношеня. Лондон намерено се намесва във вътрешните работи на Китай, като се пробва да бойкотира използването на закона за национална сигурност на Хонконг и да подкопае развиването и стабилността на града.
 

— CBC News Alerts (@CBCAlerts)

Подчертава се, че държавното управление на Китай ще остане неумолимо в своята увереност да реализира използването на закона за национална сигурност на Хонконг, да отбрани националния си суверенитет, ползите на сигурността и развиването, както и да се опълчи на всяка външна интервенция.

Законът за националната сигурност на Хонконг влезе в действие на 30 юни. В него са посочени разпоредбите за попречване, секване и налагане на наказване за четири типа закононарушения, осъществени в самостоятелния регион. Те включват сепаратискта активност, опит за подкопаване активността на държавната власт, терористична активност, влизане в сговор с непознати страни или сили зад граница за застрашаване на националната сигурност.

Законът провокира недоволството на антиправителствените сили в Хонконг и на редица западни страни, които заподозряха Пекин в предпочитание за стягане на контрола над самостоятелния регион. Пекин неведнъж съобщи, че въпросът за Хонконг е вътрешен за Китай.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР