Австралия и Нова Зеландия заявиха, че ще изпратят правителствени самолети

...
Австралия и Нова Зеландия заявиха, че ще изпратят правителствени самолети
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия изпращат евакуационни полети до Нова Каледония

Австралия и Нова Зеландия обявиха, че ще изпратят държавни самолети в Нова Каледония, с цел да изтеглят свои жители от френската територия, която към този момент цяла седмица претърпява смъртоносни протести, провокирани от промени, осъществени от държавното управление в Париж, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Върховният комисариат на Франция в Нова Каледония съобщи през днешния ден, че летището остава затворено за търговски полети и ще разположи военни за отбрана на публичните здания.

Около 3200 души чакаха да изоставен или да влязат в Нова Каледония, защото комерсиалните полети бяха анулирани заради размириците. които избухнаха предходната седмица, заяви локалното държавно управление.

Над 1000 жандармеристи и служители на реда от Франция действаха, а през идващите часове ще бъдат добавени още 600 души, съобщи  Върховният комисариат на Франция.

Шестима души бяха убити, а размириците оставиха след себе си опожарени предприятия и коли, разграбени магазини, а по пътищата и барикади, ограничаващи достъпа до медикаменти и храна. Търговската камара  заяви, че 150 предприятия са били ограбени и опожарени.

Външните министри на Нова Зеландия, Франция и Австралия разговаряха по телефона през вчерашния ден вечерта, откакто страните им обявиха, че чакат позволение от френските управляващи да изпратят военни самолети, с цел да изтеглят туристите.

По-късно на съвещание на Съвета по защита на Франция беше реализирано единодушие за ограничения, които да разрешат на туристите да се върнат вкъщи.

" Новозеландците в Нова Каледония са изправени пред предизвикателство от няколко дни - и връщането им вкъщи е незабавен приоритет за държавното управление ", съобщи външният министър на Нова Зеландия Уинстън Питърс.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР