Посолствата на САЩ, Великобритания и Канада подкрепят решението на България

...
Посолствата на САЩ, Великобритания и Канада подкрепят решението на България
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и Канада подкрепиха България в шпионския скандал

Посолствата на Съединени американски щати, Англия и Канада поддържат решението на България да изгони двама съветски дипломати поради шпионаж.

" Приветствате подхванатите в последно време дейности на българското държавно управление за отбрана на независимостта и суверенитета на страната против злонамерено въздействие, в това число известието от 24 януари за експулсирането на двама чиновници в съветското посолство за шпионаж и това от 23 януари за повдигнати обвинявания за опит за преднамерено ликвидиране против трима съветски граждани”, декларират от американското посолство.

" Подкрепяме дълготрайните старания на институциите, участващи в следствието и в разкриването на нарушавания на българското законодателство. България е мощен съдружник в НАТО и сътрудник в границите на Европейски Съюз и има неотменимо право да дефинира личното си бъдеще ", се споделя още в позицията.

От посолството на Англия пък оповестиха, че наблюдават с интерес " изказванията на българския основен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на България, по отношение на спомагателните обстоятелства за съветския шпионаж на територията на България ".

" Обединеното кралство продължава да поддържа съществуващата самодейната позиция на България за противопоставяне на непознати зловредни дейности, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство поддържа стъпките, подхванати от българските управляващи, с цел да отговорят на тази опасност и да защитят своите жители, територията и националната си сигурност ", се акцентира в позицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР