Посолствата на двата световни геополитически центъра - САЩ и Русия,

...
Посолствата на двата световни геополитически центъра - САЩ и Русия,
Коментари Харесай

Как посолствата на САЩ и Русия честитиха 24 май

Посолствата на двата международни геополитически центъра - Съединени американски щати и Русия, ни честитиха Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. В специфични видеоклипове те направиха обръщения на родния ни език.

" Честит 24 май - Денят на българската култура и просвета! На този специфичен ден попитахме американските дипломати какво значи за тях българският език и за какво го учат ", написаха на страницата си във Facebook от Американското посолство у нас, като пропуснаха " славянската " част от наименованието на празника. В клипа, дружно с дипломат Херо Мустафа, вземат участие още няколко души от дипломатическото посланичество на Съединени американски щати у нас, като всички приказват на български.



От посолството на другата велика мощ думата взе единствено Анатолий Макаров. Дипломат №1 на Русия у нас съобщи: " Славянската книжовност е неповторим нравствен героизъм. Този празник е поклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий. Този празник е мотив да бъдат маркирани верността и родолюбието ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР