Посочиха реалистичната дата за въвеждане на еврото! България няма никакъв шанс

...
Посочиха реалистичната дата за въвеждане на еврото!
България няма никакъв шанс
Коментари Харесай

Посочиха реалистичната дата за еврото!

Посочиха реалистичната дата за въвеждане на еврото!

България няма никакъв късмет да влезе следващата година в еврозоната. Това разгласи обществено и с много решителност някогашният финансов министър от първото държавно управление на Бойко Борисов – Симеон Дянков. Така България към този момент ще се размине с въвеждане на еврото като своя единствена валута, стана ясно от посланието.

Докладите на Европейската комисия и Европейската централна банка удостоверяват обстоятелството, че страната ни няма да е изпълнила критериите за еврозоната през 2025 година, напомни Дянков пред Българска национална телевизия.

Посочиха реалистичната дата за еврото! 30.06.24 10:51 Васил Василев помля Вселенския патриарх Вартоломей: ЗА КАКВО ИДВА ГРЪЦКИЯТ ПОП? 30.06.24 10:30 Голям поврат в цените на стоките от първа нужда 30.06.24 10:10 Започнаха изборите за нов български патриарх 30.06.24 09:52 Митрополит Григорий: Новият патриарх би трябвало да е заслужен архипастир 30.06.24 09:34

Най-ранната допустима дата е 1 януари 2026 година, сподели Дянков. Той обаче побърза да посочи, че реалистичното ни влизане в еврозоната е 1 януари 2027 година

Както се знае, без значение на коя дата ще бъдем признати в Еврозоната, след нея българския лев ще отиде в историята, напомнят наблюдаващи.

Симеон Дянков направи смелата прогноза, че заради осъществяването на критериите за еврото финансовият министър Людмила Петкова ще остане в кабинета. То предвижда и известна предвидимост що се отнася до бюджета за 2025 година. Коментарът му беше, че няма да има революционни промени, ще е подобен с този за 2024 и ще мине незабележимо в Народното събрание.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Бизнес, България, Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР