Имената от проектоправителството на ГЕРБ са доказани експерти, силни фигури,

...
Имената от проектоправителството на ГЕРБ са доказани експерти, силни фигури,
Коментари Харесай

Даниел Митов с първи думи за новия кабинет: Откъде ще дойде подкрепата?

Имената от проектоправителството на ГЕРБ са потвърдени специалисти, мощни фигури, които могат да стартират да вземат решение проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква визия по какъв начин ще гласоподава Движение за права и свободи на следващия ден. Това съобщи в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе препоръчан за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му би трябвало да се направи коалиция, с цел да не се върви на нови предварителни избори. " Предложихме на всички партии диалог по цели. С някои няма по какъв начин да намерим общи неща, само че с други можехме, да вземем за пример с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдаващи и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред страната има доста ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите ръководства. Заради несъответстващи решения през последните 3 години заплащанията по ПВУ бяха замразени. Също по този начин би трябвало да извадим България от сивия лист на групата, която следи прането на пари ", разяснява той.

Според него е напълно обикновено служебни министри да бъдат оставени да работят и в постоянен кабинет, в случай че се оправят добре. " Ще приемем законодателство, което да отпуши заплащанията по ПВУ. Трябва и да подредим обществените финанси, тъй че да бъдем признати безпроблемно в еврозоната ", добави Митов.

На въпрос дали Мария Габриел към момента е дейна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на проблема със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията. " Държавният глава е задължен да се съобрази с позициите на Министерски съвет, само че сподели, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната би трябвало да е артикулирана с държавното управление ", счита той.

Депутатът прикани новия патриарх Даниил да бъде обединител и същински нравствен овчар на нацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР