Посочена е относително консенсусна граница за ниво на антитела, която

...
Посочена е относително консенсусна граница за ниво на антитела, която
Коментари Харесай

Недялко Калъчев: Има относително консенсусна граница за ниво на антителата

Посочена е релативно консенсусна граница за равнище на антитела, която не е нормативно приета - това изясни в предаването „ Преди всички “ д-р Недялко Калъчев, притежател на огромна верига лаборатории у нас. 
„ Това е една граница, която е релативно съгласувана с практиката оттатък Океана, с сътрудниците от Щатите, която по наши европейски наблюдения е очакваемо равнище на порядъчен имунен отговор след преболедуване “, сподели Калъчев относно това по какъв начин преболедувалите коронавирусната зараза ще потвърждават равнище на антитела по новите условия за пътешестване в Европейски Съюз.

Бързи проби единствено на 16 производители по лист, направен от Европейски Съюз, ще се признават у нас. Списъкът би трябвало да бъде оповестен през днешния ден, посочи Калъчев.

Повечето проби сега са на цени в диапазона сред 7.50 и 12-13 лв. доставна цена в лечебните заведения, добави той. 

Има поевтиняване, ненапълно нормализиране на цените , акцентира Калъчев и напомни, че при започване на пандемията достъпът до диагностични китове е бил усложнен и поради високата цена.

Тестовете за клетъчен имунитет е вярно да се държат „ скрити “, единствено за професионална приложимост в лечебните заведения и лабораториите, тъй като са по-сложни за интерпретация , счита Недялко Калъчев. По думите му „ в тази прекомерно изнервена конюнктура малко спекулативни теории се развиват “.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР