Последвайте Гласове в .Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска

...
Последвайте Гласове в .Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска
Коментари Харесай

Кипърските турци с ултиматум към силите на ООН да признаят тяхната държава или да я напуснат

Последвайте ”Гласове " в.
Правителството на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) е сложило ултиматум на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Кипър (УНФИКИП) да признаят тяхната " страна " или да я изоставен, заяви " Сайпръс мейл ".

Според турския вестник " Хюриет " кипърският турски външен министър Тахсин Ертугрулоглу е декларирал, че в случай че УНФИКИП не сключат съглашение с кипърските турски управляващи, то те ще би трябвало да изоставен двата си лагера и контактния си пункт в Северен Кипър.
" Гостоприемството завърши, или ще подпишат военно съглашение със СКТР, или ще се изтеглят от СКТР ", сподели Ертугрулоглу, добавяйки, че мандатът на УНФИКИП произтича от съглашение с кипърската гръцка страна, а не с управляващите на " СКТР ".
Той добави, че на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк той и водачът на кипърските турци Ерсин Татар са се срещнали с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации за мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа, на които са показали квалифицирано от тях авансово съглашение за " статута на силите " (споразумение сред страна хазаин и непозната страна за разполагане на военни сили, бел.ред.). Те също по този начин са ги уведомили, че ще подхващат по-нататъшни стъпки за признаването на " СКТР ".

Ертугрулоглу уточни, че даденият ултиматум е с едномесечен период. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР