Изявленията на Вашингтон във връзка с обвиненията на Международния наказателен

...
Изявленията на Вашингтон във връзка с обвиненията на Международния наказателен
Коментари Харесай

Захарова: САЩ реагират като скорпион, който сам се е ужилил, на обвиненията срещу лидерите на Израел

„ Изявленията на Вашингтон по отношение на обвиняванията на Международния углавен съд (МНС) против израелското управление наподобяват на реакцията на скорпион, който самичък се е ужилил, или на паяк, оплел се в личната си мрежа “, написа говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Според дипломата „ пагубната обстановка в Близкия изток е дело на американски политически инженери, а легитимирането на Международния углавен съд, незачитан от самите Щати, според от конюнктурата, е визитна картичка на англосаксонците “.

Прокурорите на МНС започнаха следствие в палестинските територии през 2021 година Става въпрос за вероятни военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в линията Газа от израелските сили и въоръжените палестински групи, в това число Хамас. Както означи прокурорът на МНС Карим Хан, хипотетичните закононарушения, осъществени по време на ескалацията на палестинско-израелския спор, който стартира през 2023 година, също попадат в мандата на прокуратурата. На 7 октомври 2023 година бойци на Хамас изстреляха ракети против Израел и нахлуха на територията му, а в отговор израелските военни започнаха сухопътна интервенция в линията Газа.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично отбрани Израел, като съобщи, че израелските сили не правят геноцид в своята военна акция против бойците на " Хамас " в Газа, като отхвърли рецензиите от страна на пропалестинските протестиращи, съобщи Ройтерс.  " Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това ", съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка в Белия дом.  " Ние отхвърляме равнопоставеността, открита от прокурора сред Израел и " Хамас ". Това е позорно ", съобщи по-рано и американският държавен секретар Антъни Блинкен. 

Администрацията на Съединените щати отхвърля легитимността на Международния углавен съд (МНС), като го плаши със наказания, само че не се колебае да употребява тази конструкция против тези, които Вашингтон счита за свои врагове. Това съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов в отговор на изказванията на министъра на защитата Лойд Остин, че американските управляващи ще продължат да поддържат МНС във връзка с обстановката в Украйна, макар настояването за издаване на заповед за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху. " Това е следващият образец за двойни стандарти и церемониал на американското двуличие, отричащи легитимността на МНС и сплашващи тази конструкция със наказания, когато става въпрос за ползите на самия Вашингтон и неговите съдружници. Въпреки това без скрупули на съвестта те употребяват този псевдоюридически инструмент против тези, които считат за врагове “, разяснява Антонов в канала си в Telegram.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР