Последствията за родната икономика от войната в Украйна бяха сред

...
Последствията за родната икономика от войната в Украйна бяха сред
Коментари Харесай

КНСБ и областният управител на Русе притеснени от евентуални фалити на фирми в региона

Последствията за родната стопанска система от войната в Украйна бяха измежду тематиките, които разискаха регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и регионалният координатор на КНСБ Боянка Димитрова

Двамата разговаряха за риска пред българските компании, работещи най-много в областта на строителството и металургията. Опасенията са предизвикани от понижените доставки на метали и строителни материали.

Въпреки това Станев увери, че държавното управление работи по всевъзможни сюжети, тъй че да не се позволен банкрути на компании. „ Мерките, които се подхващат на национално равнище, са сложни и задоволително ефикасни “, разяснява регионалният шеф.

„ Сътрудничеството ни с регионална администрация през годините е било на доста високо равнище. Неведнъж сме организирали взаимни конгреси. За бъдеще още веднъж ще разчитаме на взаимна поддръжка за благосъстоянието, отстояването и отбраната на правата на работещите в района на региона “, сподели Боянка Димитрова.

„ Необходимо е развиване на ефикасен обществен разговор сред служащи, синдикати и страна на всички управнически нива за реализиране на рационален и обективен баланс сред труд и капитал, сред мениджмънта и служащите “, безапелационен бе Станев.

В срещата участваха още Христина Димова, представител на Федерация на строителите към КНСБ и Пламен Атанасов, който е регионален координатор на Синдиката на българските учители.

Предвидено е на следващия ден в късния следобяд регионалният шеф Анатоли Станев да се срещне и с президентът на КНСБ Пламен Димитров, който преди този момент ще се срещне с протестиращите от строителния отрасъл на Дунав мост.

Припомняме, че КНСБ е най – огромната представителна организация на служащите и чиновниците в България. В област Русе синдикалните членове са към 7000. Най-многочислена е членската маса в бранш обучение като включва с изключение на педагогическия, непедагогическия и спомагателен личен състав. В народен и районен проект е развито чудесно взаимоотношение с общината и са контрактувани доста положителни условия в груповите трудови контракти. Следват работещите в опазването на здравето – лечебни заведения, учебно и детско опазване на здравето, РЗИ и обществените услуги. Има построено и мощно посланичество на КНСБ в бизнес структурите в района и страната.

По гледище на КНСБ – Русе следва тристранна среща, на която ще бъдат контрактувани новите заплати в областта на детското и учебно опазване на здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР