Последният в класирането Царско село завърши 1:1 с лидера Лудогорец

...
Последният в класирането Царско село завърши 1:1 с лидера Лудогорец
Коментари Харесай

Царско село изненада Лудогорец с 1:1

Последният в класирането Царско село приключи 1:1 с водача Лудогорец в мач от 24-ия кръг на Първа лига.

" Царете " сервираха изненадата на кръга втори следващ уикенд в шампионата, откакто предходната седмица отборът на треньора Стефано Макопи измъкна нулево тъждество от ЦСКА на " Българска войска ".

Ремито на Арена " Царско село " не промени обстановката в класирането - Царско село остава финален с 13 точки, а Лудогорец е безапелационен водач с 9 точки пред втория ЦСКА, който на следващия ден гостува на Ботев Пловдив.  

Лудогорец можеше да поведе още във 2-а минута, когато Спас Делев откри Пиерос Сотириу на комфортна позиция, само че кипърският нападател не съумя да нанесе прецизен удар.

Царско село поведе в 13-а минута. Великолепна многоходова акция приключи с центриране в наказателното поле, където Седрик Каломбо смъкна топката с глава и Лукас Мартинс с левия крайник по диагонала не остави шансове на вратаря Падт - 1:0 за Царско село.

До почивката гостите от Разград овладяха средата на терена, само че не съумя да стигне до изравнително попадение. В самия завършек на първата част Спас Делев стреля рисково, само че над вратата. 

В 54-а минута " царете " бяха покрай втори гол, само че удар от фаул от дребен ъгъл на Реди Каса мина на сантиметри от сглобката на вратата.

Лудогорец изравни две минути по-късно с гол на Оливие Вердон. Защитникът посрещна топката от воле и я прати под напречната греда за 1:1 след центриране на Кирил Десподов.

Разградчани продължиха да диктуват темпото, само че бяха неефективни в завършващата фаза и в старши треньорът на отбора Анте Шимунджа опита промени в края, като размени четирима от офанзивните си играчи Спас Делев, Каули, Сантана и Кирил Десподов, само че това не донесе упования резултат и Лудогорец не съумя да завоюва, записвайки първо тъждество в шампионата този сезон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР