Последният спътник в живота на Любомир Милчев–Денди е излязъл на

...
Последният спътник в живота на Любомир Милчев–Денди е излязъл на
Коментари Харесай

Появи се! Гаджето на Денди изплува от нелегалност

Последният сателит в живота на Любомир Милчев–Денди е излязъл на ярко след месеци в конспиративност, видя кореспондент на „ Уикенд ”. Кристофър Кем потъна в „ конспиративност ” след гибелта на писателя, пребит тази зима, който умря след повече от месец в кома. Уличният цигулар Кем, който го откри в безпомощно положение в дома му, бе упрекнат, че е изнасял негови движимости и е похитил кучето му. Момчето се скри от всичко и всички, само че очевидно към този момент му е писнало и още веднъж е излязло измежду хората.

 Вече от няколко дни Кристофър Кем може да бъде чут и забелязан в подлезите в центъра на София. 25-годишният млад мъж, който наподобява като младеж, е извадил цигулката си и се е завърнал към главното си занятие – да заработва като махленски музикант. Момчето е много надарено и, за разлика от множеството свои сътрудници, които свирят по улиците, освен събира стотинки като лепта, само че и съумява да накара доста инцидентни минувачи да спрат и да се заслушат в спонтанните му концерти. Особени интерес към неговата музика демонстрират чужденците, видя кореспондент на „ Уикенд ”. Вероятно обаче никой от тях не подозира за свадите, в които бе забъркано името на Кристофър незабавно след гибелта на Денди.

Момчето живееше в жилището на писателя в последните години от живота му. Според някои са имали интимна връзка, макар че и двамата упорстваха, че са само съквартиранти. Именно Кристофър откри пребития мъж в дома му в нощта на 17 против 18 февруари. Той е индивидът, който пръв вижда Денди със смачкан череп след среднощ. Пред служителите на реда споделя, че е излязъл от жилището към 14 часа на 17 февруари. Когато се прибрал, е разкрил Милчев в безпомощно положение. Повече от месец по-късно, след две черепно-мозъчни интервенции, писателят умира, а Кристофър е на погребението дружно с майка си.

Роденият в Плевен цигулар бе упрекнат от родственици на писателя, че е изнасял куфари с движимости от вкъщи му. Възможно е това да са били персоналните движимости на Кен, само че бяха направени подмятания, че е взимал и скъпи предмети – благосъстоятелност на Милчев. Племенницата на писателя – Анна, сподели пред медиите, че цигуларят е взел и кучето на Денди и отхвърля да го върне на фамилията. Самият Кен не бе по този начин сладкодумен в общественото пространство. Той приключи уличните си концерти, спря да дава отговор на телефонни позвънявания и сякаш потъна вдън земя. Месеци наред никой не го беше виждал в София.

Това мистериозно изгубване способства за усилване на подозренията, че има нещо неправилно към него. Възможно е, несъмнено, то да се дължи на нараснала сензитивност на цигуларя след шока при откриването на безпомощното тяло на неговия непосредствен, последван от болката от неговата загуба. Каквато и да е била повода за изгубването му от общественото пространство, той очевидно към този момент е преодолял проблемите си. Половин година след гибелта на Денди още веднъж е измежду хората и свири на цигулката си в центъра на София.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР