Последният редовен кабинет направи стъпката да приеме Националния план за

...
Последният редовен кабинет направи стъпката да приеме Националния план за
Коментари Харесай

Пеканов: Ползите от еврото са повече от рисковете

Последният постоянен кабинет направи стъпката да одобри Националния проект за въвеждане на еврото. Поздравявам двата предходни постоянни кабинета, които направиха значими стъпки. Има разбори, колкото желаете. Истината е, че към този момент от дълго време е минало времето за разбори, в този момент е времето за дейности.Това съобщи пред bTV вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.
Прочетете още
" Анализът се прави преди да влезем във валутния механизъм. Затова беше толкоз значимо решението на Народното събрание, където видяхме ясно болшинство " за " процесът да продължи ", добави той.

" Ползите от еврото са повече от каквито и да е опасности ", безапелационен бе Пеканов. По думите му, стремително повишаване на инфлацията след въвеждане на еврото в страната ни няма да има.

Пеканов уточни, че е горделив, че както е било дадено,в рамките на служебния кабинет, беше утвърдено първото заплащане за България по Плана за възобновяване и резистентност. " Изминаха 22 месеца до момента в който Планът на България бъде утвърден. Това е един огромен триумф за страната ни. Това е първа стъпка. Вместо да се възгордяваме от триумфите, те би трябвало да ни стимулират да работим още по-усилено по идващите стъпки. Тези милиарди ще бъдат употребявани за капиталовите планове, заложени в проекта: стартира реалзация на значимите планове в областта на образованието, построяването на STEM центровете, помощта за енергийната успеваемост ", изброи той.

По думите му законите по ПВУ са подготвени, като огромна аст от тях към този момент са входирани в Народното събрание. Той разясни, че остава само Законът за енергетиката. " Нямаме аршин за енергийна беднотия ", открои Пеканов като проблем.

Още 9 милиарда лв. би трябвало да получи България по идващите заплащания, част от Плана за възобновяване. Следващото се чака да пристигна през идната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР