Последният останал евробоец на Германия - Айнтрахт (Франкфурт), допусна втора

...
Последният останал евробоец на Германия - Айнтрахт (Франкфурт), допусна втора
Коментари Харесай

Лисабонско дежавю за Айнтрахт

Последният останал евробоец на Германия - Айнтрахт (Франкфурт), позволи втора загуба в границите на няколко дни. В четвъртък “орлите” бяха съкрушени от Бенфика с 4:2 в първи 1/4-финал в Лига Европа, а през днешния ден се издъниха при семейството си на Аугсбург в мач от Бундеслигата. Носителите на Купата на страната отстъпиха с 1:3 след нов червен картон и липса на шанс в основни обстановки.

Това проваляне, пристигнало след шест следващи победи, съвсем несъмнено значи, че Айнтрахт няма да има късмет да се пребори за бронзовите медали, тъй като третият Република България (Лайпциг) към този момент има 6 точки задатък, а до края остават пет кръга. Голямата цел на тима от Франкфурт е място в четворката, което праща в Шампионската лига. Засега Айнтрахт е тъкмо четвърти, а ще се бори главно с Борусия (Мьонхенгладбах), въпреки шансове да имат още Хофенхайм, Вердер (Бремен) и Байер (Леверкузен).

Айнтрахт стартира доста мощно последния дуел от 29-ия кръг в Бундеслигата и в първите пет минути Лука Йович пропусна две отлични благоприятни условия. В 14-ата въпреки всичко Гонсало Пасиенсия откри пътя към мрежата с чудесно засичане с глава след подаване на Филип Костич.

После обаче Аугсбург изненада всички с изравнително попадение на Марко Рихтер в 31-вата минута. За него това беше първи гол за сезона след 39 изстрела - връх в шампионата

В последните секунди на полувремето “орлите” се пропукаха още един път и отново бяха осъдени от Рихтер - 1:2.

Положението за Айнтрахт се утежни още във втората минута на второто полувреме, когато капитанът Желсон Фернандес влезе остро в краката на Жонатан Шмид и беше изпъден за втори жълт картон. Така футболистите на Ади Хютер отново се оказаха с 10 души, както им се случи и в Лисабон в четвъртък.

Тогава те станаха лесна плячка за играчите на португалския гранд, само че през днешния ден не беше по този начин. Франкфуртци имаха две чисти положения, от които можеха да изравнят за 2:2, само че и в двата случая Рани Кедира подложи тялото си и блокира ударите на Анте Ребич и Йович.

Аугсбург реши мача в 84-ата минута след прецизен изстрел на Михаел Грегорич - 1:3.

There's celebrating, then there's this... pic.twitter.com/ngu2Btxvqd
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) April 14, 2019
Допълнителен минус за Хютер е контузията на титулярния бранител Мартин Хинтерегер, който напусна още преди почивката.

Успехът е доста скъп за баварците, които се борят за оцеляването си. Те към този момент имат 7 точки преднина пред 16-ия Щутгарт, който би играл бараж. Още в идващия кръг е директният конфликт сред двата отбора.

Срещата беше дебют за новия треньор на Аугсбург Мартин Шмит, който през седмицата размени Мануел Баум. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

Бундеслига 29 кръг, неделя 14 април  Айнтрахт Франкфурт 1:3краен резулат  Аугсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР