Последният филм на режисьора Мартин Макариев се радва на изключително

...
Последният филм на режисьора Мартин Макариев се радва на изключително
Коментари Харесай

Над 5 000 души гледаха В Сърцето на Машината в Европа

Последният филм на режисьора Мартин Макариев се радва на извънредно огромен интерес на предпремиерните си прожекции зад граница, а публиката го посреща с екстаз и продължителни аплодисменти. „ В Сърцето на Машината “ се демонстрира от екипа в границите на международно турне, предхождащо премиерата на огромен екран у нас, като това е специфичен жест към сънародниците ни в чужбина, които нормално имат допир до нови заглавия месеци след проявлението им в България.

Вече повече от 5 000 фенове са се насладили на кино лентата допълнително от 20 града в Германия, Франция, Австрия и страните от Обединеното кралство, тук-там се състоят и по повече от една прожекции. Част от актьорския състав се среща персонално с публиката и приема мнения, като реакциите на феновете са изпълнени със мощен прочувствен заряд. Ето и някои от отзивите от първо лице:

„ През цялото време бях на ръба на седалката. Никой български филм не ме е карал да усещам толкоз. Смях се, плаках, надявах се, страдах и най-после си отдъхнах и си потеглих заредена, въодушевена и с часове не можех да спра да приказвам за това.

Искам да покажа „ В сърцето на машината “ на целия свят. Направили сте нещо извънредно скъпо и красиво, което приказва доста искрено на душата. Благодаря! Успех на кино лентата, заслужава, а може би е и нужно да обиколи всеки град в света и да допре всяко сърце. “ - Вероника Иванова. „ Гледайте го, в случай че желаете да излезете от киносалона разтърсени и изпълнени с вяра - за Доброто в нас, което никой и нищо не може да убие; вяра за българското кино! “ - Анелия Савова.

„ За мен това е първият актуален БГ филм, разказващ времената на комунизма (края на 70-те) по един естествен метод, без непотребни мелодрами и закъсняло дисидентство. Филм, който те и разсмива, и разплаква. Филм, който предлага извънредно образно оформление и фон, режисурата е на международно равнище, сюжетът - също, и нещо доста значимо, което постоянно ми е било тъга като виждам български филми - звукът този път е брилянтен. „ В сърцето на машината “ умерено може да показва България на който и да е огромен фестивал. Гигантски функции на Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Шопов и целия колектив… Силно предлагам. “ - Йордан Мичев. Освен по този начин скъпото самопризнание на публиката, филмът печели благосклонностите и признанието и на задгранични разпространители.

Една от най-големите английски кино вериги към този момент демонстрира интерес към по-нататъшно лъчение на продукцията. У нас „ В Сърцето на Машината “ ще може да се гледа на огромния екран в цялата страна от 18 март. Паралелно с това продължава и представянето му в програмата на 80 международни кино форума. Неотдавна най-хубавият филм в последното издание на фестивала „ Златна роза “ победи и зад граница, като завоюва в три категории на интернационалния кинофестивал AFIN в Австралия. Изцяло мъжкият актьорски състав включва Александър Сано, Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово присъединяване взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Освен с качествения тон филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го слага на международно равнище. Оператор е Андрей Андреев, сюжетът е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на именития Ханс Цимер.

Впечатляващата продукция “В Сърцето на Машината “ наблюдава историята на група пандизчии, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях.

Сценарият се ражда като концепция преди повече от 10 години и е въодушевен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години. Филмът се осъществя от „ Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт “ с поддръжката на Национален кино център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „ Силвърнойз Фрейм “ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР