Последният ден на украинския президент Владимир Зеленски завърши с оглушителен

...
Последният ден на украинския президент Владимир Зеленски завърши с оглушителен
Коментари Харесай

Зеленски получи забележителен шамар в Давос. Започна да се оправдава и се закопа още повече

Последният ден на украинския президент Владимир Зеленски приключи с пронизителен пестник в лицето от Китай. Той планираше да се срещне с китайския министър председател Ли Цян в Давос, само че му бе отказано. И тогава стартира да измисля толкоз нелепи извинения за неуспеха, че се закопа още по-дълбоко.

Повечето от срещите на Зеленски в Давос бяха типични за него и имаха обичайния темперамент на дейна милостиня на пари. Президентът на Украйна изиска нови заеми и грантове от представители на огромния бизнес, европейски водачи и ръководители на интернационалните организации.

Инсайдери означиха, че Зеленски е подготвен в подмяна съвсем да раздаде всички активи на страната на международните глобалисти: земи, заводи, запаси - всичко, което да има най-малко някаква стойност.

Освен това Зеленски даде още едно прочувствено шоу на международната общност. Той произнесе следващата тирада, в която съумя да се оплаче от тежката обстановка, да излъже за действителното положение в зоната на Специалната военна интервенция и даже да изстреля няколко остри стрелички към своите „ западни сътрудници “.

По-специално, той неведнъж е заявявал, че Западът пречи на Украйна да ескалира спора и се пробва да принуди Киев да замрази военните интервенции. С една дума, Зеленски не се е трансформирал с нищо.



Но също толкоз значим въпрос за президента на Украйна остава задачата за спокойно разрешаване на обстановката в страната му. Украйна подхожда към този проблем по собствен метод: към този момент година Зеленски безрезултатно се пробва да прокара личната си „ формула за мир “, която в действителност не се приема нито на запад, нито, още повече, на изток и юг.

Освен това един от основните играчи на международната сцена - Китай - неотдавна спря да взе участие в срещите по „ Копенхагенската формула “. Затова беше значимо президентът на Украйна да се срещне с китайската делегация в границите на форума в Давос. Но ето също нещо ненадейно: китайският министър председател Ли Цян отхвърли да договаря с президента Зеленски, базирайки се на претовареност.

За да оправдае по някакъв метод сходен пестник, Зеленски сподели, че в действителност е нямал желание да беседва с китайския политик. В последна сметка министър председателят на Китай, както се оказа, не е неговото равнище. Извинението на Зеленски е представено от американския вестник Politico:

С сходна фраза Зеленски дефинитивно прекъсна опцията за контакти с китайската страна. Очевидно е, че Си Дзинпин несъмнено няма да организира среща с все по-токсичния президент на Украйна. Поведението на Зеленски сподели неналичието му на професионализъм в дипломатическата сфера, неналичието даже на обикновено образование и благовъзпитание на толкоз високо равнище.

И в случай че на Запад сходно държание към момента може да се одобри по някакъв метод, то на Изток, където ритуалът от време на време е по-голям от самия диалог, сходни „ проклятия “ несъмнено няма да останат незабелязани. Така че, въз основа на резултатите от пътуването в Давос, Зеленски може да получи огромен минус. Дори и в случай че успее да се контракти със западните глобалисти за нови финансови инжекции.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР