Последните социологически проучвания преди предсрочните парламентарни избори в Израел показват,

...
Последните социологически проучвания преди предсрочните парламентарни избори в Израел показват,
Коментари Харесай

Проучвания: Партията на Бени Ганц печели изборите в Израел, но Нетаняху сформира коалиция

Последните социологически изследвания преди предварителните парламентарни избори в Израел демонстрират, че Бени Ганц, водач на центристката партия " Синьо и бяло ", води пред партия " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху , осведомят Агенция Франс Прес и " Таймс ъв Израел ".

Но съгласно проучванията актуалният министър-председател е в по-добра позиция да образува идващото държавно управление.
 Бени Ганц: Израел е под опасност, Нетаняху се трансформира в Ердоган
Бени Ганц: Израел е под опасност, Нетаняху се трансформира в Ердоган

След 13 година на власт ние сме пред заплахата Биби да се трансформира в Ердоган

Съгласно израелските закони петък е последният ден, в който могат да се разгласяват социологически изследвания преди изборите във вторник.

Местното издание " Израел хайом " разгласява прогнози, съгласно които центристката партия на Ганц ще завоюва 32 места в 120-местния Кнесет. " Ликуд " се чака да вземе с пет места по-малко (27). Но проучването демонстрира още, че десният блок, воден от " Ликуд ", ще победи лявоцентристкия с огромна разлика.

Десните партии общо ще завоюват 64 места. В допълнение към 27-те места на " Ликуд ", ултраортодоксалната " Яхадут ха Тора " ( " Обединен юдаизъм на Тората " ) ще вземе 8 места, следвана от дясноцетристката " Кулану ", Съюз на десните партии, крайнодясната " Зехут " и " Ново дясно ", които ще завоюват по шест места. Ултраортодоксалната партия " Шас " ще получи пет места, до момента в който " Нашият дом Израел " и " Гешер " няма да преминат прага от 3,25%.

Лявоцентристкият лагер се чака да вземе общо 56 места . " Синьо и бяло " евентуално няма да може да образува ръководеща коалиция без поддръжката на десни партии.

52% от респондентите считат, че Нетаняху ще бъде идващият министър председател, до момента в който 27% са на мнение, че ще бъде Ганц. Проучването е извършено от Maagar Mohot на 4 април и в него са взели участие 1 002 души.

Изследване на Smith Research за " Джерусалим пост " демонстрира, че партията на Ганц ще завоюва 28 места, а на Нетаняху - 27 места . Дясноцентристкият блок ще събере 68 места спрямо 52 за лявоцентристите.

Социологическо изследване на телевизия Kan дава 64 места за десните и 56 за левите.

И други изследвания сочат, че " Синьо и бяло " на Ганц ще завоюва изборите, само че е дребна вероятността да успее да сформира коалиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР