Последните проверки на Министерството на отбраната [на Русия, бел.р.] разкриха

...
Последните проверки на Министерството на отбраната [на Русия, бел.р.] разкриха
Коментари Харесай

Четири групировки на украинския фронт. Разсекретено досие на командващите

Последните инспекции на Министерството на защитата [на Русия, бел.р.] разкриха забавни детайлности за организацията и задачите на формированията в разнообразни браншове на фронта в Украйна. Освен това стана ясно кой в този момент управлява интервенциите там: разкрити са имената и предишното на съветските генерали, които управляват нашите военни групировки в Украйна. Воювали са в Сирия, покривали са Далечния изток, защитавали са столицата по време на пуча. И в този момент водят армията ни към победа в Украйна.

Посоките на света

Разполагайки постоянно единствено със сухи публични отчети на Министерството на защитата и откъслечни материали от терен, военните репортери и анализатори са принудени сами да измислят някои ярки детайлности в своите материали. Без пресилване, по този начин от време на време се раждат митове - в действителност знаците Z и V се трансфораха от елементарни идентификационни знаци „ другар или зложелател “ в национални знаци на специфична интервенция.

В същото време дълго нямаше точни обозначения на военните формирования, постоянно те бяха условно обозначени като „ Група Z “ или „ Група V “, малко по-късно те започнаха да рисуват подвизите на групата „ Смели “ с буквата О на техните бронирани транспортни средства.

От началото на юли обаче обстановката стартира последователно да се трансформира. В публични изказвания се появиха действителни наименования на формирования, които водят военни дейности на територията на Украйна. Както се досещате, имената са частично свързани с съветската военна география.

Според наличните публични данни групировките „ Център “ и „ Юг “ до неотдавна са работили в Луганската национална република до цялостното й освобождение, а в този момент, с цел да избегнат ненужни загуби, постепенно работят в окупираната част на Донецката национална република и прикриват Херсонска област.

Групировката „ Запад “ работи в покрайнините на Харков и уголемява Краснолиманския плацдарм край Славянск. И най-после, групата „ Восток “ работи от следените от Русия региони на Донецката национална република.

Струва си да се обърне особено внимание на обстоятелството, че броят на групировките съответствува с броя на военните окръзи на територията на Русия, тъй че можете жестоко да си визиите по какъв начин се вземат решение въпросите за попълване и друга логистична поддръжка на формированията.

Припомняме, че за 2022 година в страната има Западен, Източен, Южен и Централен военни окръзи, както и Северен флот, който получи статут на обособен окръг от 1 януари 2021 година

Министърът на защитата Сергей Шойгу през юли посети поредно и четирите групи с инспекция и им разпореди някои спомагателни задания.

По този метод бойците на „ Запада “ би трябвало да усилят напъните си за прикриване на руско-украинската граница от офанзиви на украински дронове. И министърът инструктира командването на групировката " Восток " да се концентрира върху отбраната на Донецк от украински обстрел, в това число посредством разширение на контрабатарейната битка.

Бойните пътища на генералите

По време на инспекцията поредно са посочени командирите на групи. И по този начин, " Запад " се управлява от генерал-лейтенант Андрей Сичевой, " Восток " - от генерал-лейтенант Рустам Мурадов, " Юг " - от генерала от армията Сергей Суровикин, " Център " - от генерал-полковник Александър Лапин.

Генерал-лейтенант Андрей Сичевой служи в мотострелкови елементи в Далечния изток, издига се от пълководец на взвод до пълководец на батальон. След довеждане докрай на Обединената военна академия продължава да служи на длъжности от заместник-командир на полка до пълководец на мотострелкова дивизия в Далекоизточния и Западния военни окръзи.

През 2016 година Сичевой е назначен за началник-щаб на общовойсковото съединяване на Източния боен окръг, а от 2017 година е заместник-командир и началник-щаб на общовойсковото формирование на Южния боен окръг.

През 2019 година става пълководец на 8-ма общовойскова войска на същия окръг, доближава до чин генерал-лейтенант. Според редица свидетелства през годините на работа той се е посочил добре като снабдител и уредник.

Командирът на " Восток " генерал-лейтенант Рустам Мурадов е на военна работа от 1990 година Той се срещна със настоящия спектакъл на военните дейности още през 2016 година, когато беше представител на Русия в Руско-украинския център за наблюдаване и съгласуваност по въпросите на прекратяването на огъня в Донбас. На 5 март 2016 година беше подложен на масиран обстрел в региона на Ясиноватая.

През декември 2017 година получава званието Герой на Русия с орден „ Златна звезда “ за пробив в обкръжението в Сирийската арабска република.

Като боен консултант той управлява отрядите на сирийската войска, които с тежки боеве си пробиха път от Ес-Сухна до Дейр ез-Зор, обсаден от бойци на ИДИЛ *. В резултат на това стратегически значимият град е освободен след повече от три години изтощителна блокада.

С декрет на президента на Русия от 20 февруари 2020 година Мурадов е почетен с военно звание генерал-лейтенант. От 11 ноември 2020 година до 9 септември 2021 година той командва съветските миротворци в Нагорни Карабах. Той сполучливо провежда процеса на продан на пленници сред Армения и Азербайджан, за което неведнъж получава признателност и от двете страни.

Ръководителят на " Юг ", военачалник от армията Сергей Суровикин, се потвърждава даже в сан на капитан, когато през август 1991 година, по заповед на Държавния комитет за изключителни обстановки, той се опита да възстановява обстановката в Москва, обхваната от безредици.

Въпреки че работи против победоносните последователи на Борис Елцин и е задържан, президентът, след резултатите от производството, подреди освобождението на офицера и повишението му в сан за образцово осъществяване на военния дълг.

От ярките страници на биографията на този военачалник си коства да се означи командването на група съветски войски в Сирия от март до декември 2017 година Под управлението на Суровикин е създадена интервенция за освобождение на военната полиция, заобиколена от терористи. В резултат на това всички обкръжени бяха избавени, а терористите претърпяха огромни загуби.

Тогава Суровикин съумя да реализира забележителен поврат в битката с терористите и да освободи повече от 95% от територията на страната. На 11 декември 2017 година дейната фаза на съветската военна интервенция в Сирия завърши и войските започнаха да се завръщат вкъщи.

На 28 декември 2017 година съветският президент Владимир Путин връчи на генерал-полковник Суровикин Златната звезда на Герой на Руската федерация. Суровикин управлява съветските войски в Сирия, като от януари до април 2019 година И във връзка с общото време на работа той заема този пост по-дълго от другите си сътрудници.

Командирът на група „ Център” генерал-полковник Александър Лапин е приключил Казанското висше танково командно учебно заведение, Военната академия на бронетанковите войски и Военната академия на Генералния щаб. Преминал всички командни длъжности.

Ръководи Обединената оръжейна академия на въоръжените сили на Руската федерация. Прави усещане, че той управлява Централното военно окръжие от ноември 2017 година и управлява военни формирования от него от началото на специфичната военна интервенция. През октомври 2018 - януари 2019 г командва съветски войски в Сирийската арабска република.

Както се вижда, генералите Мурадов, Суровикин и Лапин взаимно са взели участие в сполучливото привършване на интервенцията против интернационалния тероризъм в Сирия, а Андрей Сичевой се е потвърдил като способен боен началник непосредствено на територията на Русия.

Пенсионираният полковник, боен наблюдаващ Виктор Литовкин сподели, че счита за разумна стъпка да показа командирите на необятната общност:

„ Според мен има някакъв пропуск, за който офицерите, заемащи основни позиции, не са посочени преди, въпреки и в полза на секретността. Това се прави в този момент, с цел да се разпространяват нашите военни дейци. Общественият интерес към този въпрос се образува от дълго време, майките на бойците желаят да видят кой дава отговор за синовете им. Държавата би трябвало да си знае героите! “

Преди решителния удар

Представянето на генералите съответства с смяна в риториката на Министерството на защитата и по-твърдите политически изказвания на външния министър Сергей Лавров. Строгите заповеди към групировките съответстват с изказванията, че мирните договаряния към момента не са осъществими.

Това не е изненадващо: западни и локални специалисти са единомислещи, че решаващият стадий от специфичната интервенция следва.

В Украйна към този момент ясно схващат, че занапред ще би трябвало да дават отговор за осем години обстрел на Донбас. Както и да компресират пружината, рано или късно тя ще се изправи.

През всичките тези години украинците сътвориха комплицирана, надълбоко ешелонирана защита в Донбас, след превъзмогването на която обстановката на фронта ще се промени фрапантно, споделя Виктор Литовкин.

Според специалиста в дълбините на страната въоръжените сили на Украйна към този момент няма да могат да построяват укрепени граници като тези в Донбас - просто няма задоволително време за това:

„ След това ще има строшаване. Въпреки че войната е война, постоянно има убийства, само че ще стане по-лесно да се бие ", споделя той.

" Освен това в Донбас има доста обитаеми места, които усложняват дейностите на нашите войски по хуманни аргументи. И след Донбас ще отидат не толкоз гъсто обитаеми територии. И офанзивата ще бъде доста по-ефективна ", продължава военният специалист.

Виктор Литовкин заключава, че сега бойният дух на украинската войска е дефинитивно и окончателно подкопан, елитни елементи като полка Азов ** са разрушени, а бойната техника остава все по-малко.

Какво от това?

Руската войска се готви за славните победи, които украсяват нейната многовековна история. Време е да назовем известните военачалници по име и леко да повдигнем завесата на тайната над интервенциите на войските, ръководени от тях.

Когато „ мъглата на войната “ се разсее ненапълно, излиза наяве, че отпред са хора, приключили ослепително най-тежката военна интервенция за последното десетилетие. И воините, които водят, са част от световните вътрешни отбранителни структури, образувани в продължение на десетилетия на планувана организация. Всичко това, несъмнено, укрепва вярата в бързия излаз от спецоперацията.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР