Последните няколко месеца бяха истинско предизвикателство за Стефанос Циципас. Резултатите

...
Последните няколко месеца бяха истинско предизвикателство за Стефанос Циципас. Резултатите
Коментари Харесай

В един от най-силните си мачове: Циципас не остави шансове на бивш мейджър полуфиналист в ИУ!

Последните няколко месеца бяха същинско предизвикателство за Стефанос Циципас. Резултатите на гърка в огромните шампионати не бяха оптимални, по отношение на неговите стандарти, заради което той напусна топ 10. В Индиън Уелс обаче той не е позволил сет в хода на акцията. След като във втори кръг победи някогашния представител на топ 10, Лука Пуй, през днешния ден той не изпита усложнения против още един бивш топ 10 състезател - Франсис Тиафо за съвсем 80 минути игра с резултат 6:3, 6:3.

Още в самото начало някогашният номер 3 откри надзор над съперника си, реализирайки ранен пробив. Представителят на южната ни съседка съумя да завоюва още едно подаване от началния удар на американеца и поведе с удобното 5:1. След това обаче някогашният " мейджър " полуфиналист подвигна темпото си на игра, което му разреши да понижи изоставането си, но в деветия гейм Циципас не разреши да реализира поврат, като по този метод поведе с 6:3.

По сходство на първия сет, любимецът в дуела осъществя ранен пробив и във втория, което му разреши да господства играта. За разлика от при първата половина, във втората двукратният първенец от Големия шлем не разреши на съперника си да се върне в играта, въпреки и Тиафо да имаше опция за това. Така гъркът повтори резултата от предната част и се класира за идващия кръг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР