Последните месеци не бяха лесни за Александър Зверев, който трябваше

...
Последните месеци не бяха лесни за Александър Зверев, който трябваше
Коментари Харесай

Саша Зверев обяви, че страда от диабет и основава фондация за подкрепа

Последните месеци не бяха лесни за Александър Зверев, който трябваше да се отдръпна от полуфиналния си дуел против Рафаел Надал на Ролан Гарос, откакто огъна гален в края на втория сет. Впоследствие стана ясно, че германецът е скъсал връзки на глезена и въпреки към този момент да възобнови тренировки, то към момента не се знае по кое време ще забележим още веднъж международния №2 в игра.

През днешния ден Саша показа в обществените мрежи за различен проблем, който го съпътства от детството, а точно фактът, че страда от диабет вид 1. Финалистът от US Open 2020 се обърна към феновете си със особено изказване в обществените мрежи, разкривайки, че е взел решение да основе фондация за поддръжка против захарната болест, защото самият той е наясно какъв брой мъчно може да бъде от време на време.

" 6 август 2022 година е доста специфична дата за мен и моето семейство. Днес Фондация " Александър Зверев " публично стартира работа, като ще оказва поддръжка на деца с диабет вид 1 и да оказва помощ на хората да предотвратят диабет вид 2, живеейки здравословен и пълностоен живот. Нашата цел е да осигурим инсулин и животоспасяващи медикаменти на децата в развитите страни и на тези в потребност. Като човек с диабет вид 1, желая да окуража децата, страдащи от диабет, в никакъв случай да не се отхвърлят от фантазиите си, без значение какво им споделят останалите. Единственият предел е този, който самичък си поставиш ", написа Зверев, който е бил диагностициран с заболяването още на 4-годишна възраст.

" Когато бях дете, не му обръщах доста внимание, само че с времето започнах да го съзнавам от ден на ден и повече. Искам да бъда образец за хората, че могат да живеят дълго и умерено с диабет. След като към този момент съм постигнал доста триумфи в спорта, към този момент се усещам задоволително убеден да споделя за това положение. Аз съм в привилегирована позиция да пребивавам живота, който постоянно съм желал, само че не всички деца имат този шанс и моята цел ще бъде да оказа помощ на тях и всички, които страдат от диабет ", разяснява още германецът пред Sky Sports Germany.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР