Последните инциденти в молдовския сепаратистка област Приднестровие са опит за

...
Последните инциденти в молдовския сепаратистка област Приднестровие са опит за
Коментари Харесай

Молдова: Инцидентите в Приднестровието целят ескалация на напрежението

Последните произшествия в молдовския сепаратистка област Приднестровие са опит за ескалация на напрежението, сподели молдовската президентка Мая Санду, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. " Призоваваме нашите жители да останат спокойни и да се усещат в сигурност ", сподели Санду след съвещание на националния Съвет за сигурност и разгласи усилване на контрола върху трафика и патрулирането на границата, съобщи Франс прес.

Тя осъди всевъзможни опити да се наруши мира в страната и сподели, че Молдова ще вземе всички ограничения, с цел да предотврати ескалация. Молдовската президентка означи, че Молдова остава отворена за договаряне на спокойно споразумяване на проблемите в района и добави, че обстановката в Приднестровието е комплицирана и напрегната.

От своя страна ръководителят на сепаратистката област Вадим Красноселски сподели, че следите на " терористичните офанзиви " водят към Украйна.

" Русия желае да дестабилизира Приднестровието, което допуска, че Молдова би трябвало да чака да одобри " посетители ", написа в Туитър съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, имайки поради съветските войски, подхванали нашествието в Украйна на 24 февруари.

" Ако Украйна падне, на следващия ден съветските войски ще бъдат пред портите на Кишинев ", добави съветникът, само че означи, че Украйна ще подсигурява стратегическата сигурност на района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР