Последни изследвания сочат, че твърденията за това колко вредна е

...
Последни изследвания сочат, че твърденията за това колко вредна е
Коментари Харесай

Най-вкусното лекарство: 50 грама ракия със сланина и лук удрят в земята повечето лекарства

Последни проучвания сочат, че изказванията за това какъв брой нездравословна е сланината са мощно пресилени и надалеч не дават отговор на истината. Установено беше, че тя укрепва имунната система, което се дължи на съдържащите се в нея аспаргинова и глутаминова киселини. Сланината е животинска мастна тъкан. Силно калорична и бързо засищаща, сланината е била значим хранителен източник на сила през зимата и е участвала в диетата на българите от стотици години, ставайки обичайната част от българската софра. В свинската сланина могат да бъдат открити витамини от групите А, В3, В4, В5, В6, В12, минерали като натрий, калий, фосфор, магнезий, цинк и селен, аминокиселини като аланин, аргинин, валин, глицин, пролин и треонин и органични киселини като аспаргиновата и глутаминовата.

В СЪСТАВА НА ТЕЛЕШКАТА СЛАНИНА ИМА ВИТАМИНИ ОТ ГРУПИТЕ В1, В2, В6, В12, МИНЕРАЛИТЕ НАТРИЙ, КАЛИЙ, ФОСФОР, МАГНЕЗИЙ, ЦИНК И СЕЛЕН,
аминокиселини като аланин, фенил-аланин, аргинин и глицин и органични киселини – аспаргинова и глутаминова.
Ако към сланината прибавим лук, който в състава си има 36 детайла от Менделеевата таблица, както и една ракия от 50 мл, ще получим неповторим потребен коктейл, надминаващ множеството скъпоструващи и постоянно неефективни медикаменти. В дребни количества ракията потвърдено работи съдоразширяващо. Тъй като коктейлът съдържа алкохол, припомняме, че той би трябвало да се употребява умерено.

Знаехте ли това?
Лукът има в състава си немалки дози витамин C, както и минерални соли, които способстват за нормализирането на на водно-солевия продан. Желязото в лука е лесноусвоимо и с него може да се усъвършенства хемоглобина. Лукът съдържа доста захар – повече, в сравнение с ябълките и крушите, само че усетът му не е толкоз блудкав поради лютивите нотки. Зеленият лук съдържа кверцетин – антиоксидант, който се бори с доста болести. Той е богат на калий, който защищава от сърдечно-съдови заболявания, провитамин А, белтъчини, етерични масла.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР