Последната вечер на Единадесетото издание на фестивала на изкуствата привлечепочитателите

...
Последната вечер на Единадесетото издание на фестивала на изкуствата привлечепочитателите
Коментари Харесай

С фолклорен празник на площад „Бдинци“ завърши „Дунавски вълни“ 

Последната вечер на Единадесетото издание на фестивала на изкуствата привлечепочитателите на родния фолклор, обичайните занаяти и българската кухня. Въпреки лятната стихия, която за малко прекъсна празника, дребни и огромни дружно се забавляваха на проведената вечерна хоротека. На сцената се изявиха седем самодейни състава от района. Специални посетители бяха изпълнителите от хор „ Влахия “ от град Неготин (Сърбия).След представянията на фолклорните обединения веселието продължи, като на площад „ Бдинци “ се извиха кръшни хора. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също се включи във фолклорния празник.

Присъстващите на вечерната хоротека имаха опция да поддържат акцията за набиране на средства за лекуването на Елена Ангелова от Брегово. По време на „ Дунавски талази “ бяха проведени редица благотворителни интензивности под мотото „ Дари бъдеще за Елена “. Доброволците, които застават зад благородната идея, бяха със собствен щанд и на площад „ Бдинци “.

​Във финалната вечер взе участие и известният със своя „ Юнашки тиган “ Ангел Ангелов, който гостува за следващ път в нашия град, с цел да ни болести с ентусиазма и любовта си към българските кулинарни обичаи. Майсторът за първи път подготви „ Юнашки рибен кебап “ с гъби и масло, а доста от посетителите на драго сърце си похапнаха от вкусната манджа.

​И тази година Фестивалът на изкуствата „ Дунавски талази “ подари на жителите и гостите на Видин незабравими прекарвания и чудесни страсти. Театрални представления, концерти, арт ателиета за децата и занимателна клоунада бяха част от събитията, които привлякоха многочислена аудитория. Новост бе проведеният взаимно с платформата за събития Sтетика „ Субкултурен меланж “, който даде опция на видинските младежи да вземат участие в диджей работилница, работилници по каране на ролери и кънки, по брейк денс и по каране на BMX. Единадесетото издание на фестивала предложи още една демонстрация, която се организира за пръв път във Видин – демонстрации и шампионат по стрийт фитнес. Разнообразната стратегия на „ Дунавски талази “ в действителност предложи подобаващи за всяка възраст и за всеки усет прояви и по този начин притегли нови участници и завоюва още доста другари, катоза следващ път трансформира град Видин в същинска фестивална сцена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР