Последната седмица за първи път намаляват случаите на грип. Досега

...
Последната седмица за първи път намаляват случаите на грип. Досега
Коментари Харесай

Грипът си отива, атакуват ни по-леки респираторни вируси

Последната седмица за първи път понижават случаите на грип. Досега при децата се увеличаваха, само че и те започнаха да понижават, съобщи проф. Тодор Кантарджиев в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.
Още по темата
По думите му грипът за този сезон си отива. Вторият факт за това умозаключение е огромното многообразие на грипни изолати.

" В момента има респираторни вируси, които обаче не са тежки като грипа. Грипът понижава и нещата се успокояват ", уточни епидемиологът.

По отношение на имунизацията против грип проф. Кантарджиев съобщи, че би трябвало в точния момент да се вземат ограничения:

" Имаше огромен интерес против грипната имунизация, още пролетта-лятото би трябвало да се подсетят персоналните лекари, есента трябват верни послания. "

През предходната година сполучливо е била изпълнена акция на Министерството на здравеопазването за имунизиране против грип на хората над 65-годишна възраст.

" Когато се ваксинираш, вероятността хората да се срещнат с доктор е два пъти по-малка, а не че няма да се разболеят въобще, напомни професорът.

Кантарджиев разяснява, че е срещу наложителното имунизиране против грип на децата.

" Досега антиваксърите при родителите бяха 1%, а в този момент има нарастване. Наясно сме за какво хората се демотивираха от имунизацията. Хората и психически привикнаха с ковид и той е по-прилепчив, само че към този момент не предизвиква такова тежко заболяване ", сподели още епидемиологът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР