Последната седмица на август започна - всъщност наближава краят на

...
Последната седмица на август започна - всъщност наближава краят на
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 26 август

Последната седмица на август стартира - в действителност наближава краят на лятото, само че пък времето е такова, че се надяваме скоро да не си проличи. Дано и от позиция вести хубавото време по-често да настава.
Вестник " Сега "
Няма да има повече забавяния за касовите апарати, предизвестява Национална агенция за приходите съгласно медията. Това стана малко след следващите оферти, с които де факто беше планувано закъснение. Според последното отсрочване компаниите, които употребяват СУПТО (сроковете за замяна на касовите апарати и привеждането на софтуерите за ръководство на продажбите), би трябвало да изпълнят наредбата до 31 януари 2020 година вместо до 30 септември 2019 година За електронните магазини, които употребяват СУПТО, крайният период е 31 март следващата година. Хайде да забележим!
Вестник " 24 часа "
Вестникът се концентрира върху множеството " десни " претенденти за кмет на София, както ги дефинира - претендентът на " Демократична България " арх. Борислав Игнатов, Борис Бонев от " Спаси София " и подсъдимата някогашна кметица на " Младост " Десислава Иванчева. Очаква се разпространяване на гласове, а това евентуално ще помогне на Йорданка Фандъкова да завоюва нов мандат отпред на столицата.
Вестник " Труд "
Основният акцент в медията е, че над 1000 учители трябват за новата образователна година, а към този момент не е ясно от кое място ще дойдат. Близо 600 са свободните работни места за педагози в столицата, 300 в Пловдив, 110 във Варна и 120 в Бургас, по думите на началника на Регионалното ръководство на образованието Ваня Кастрева. През 2020 година държавното управление ще отпусне още 360 милиона лв. за училищен заплати. До 2021 година възнаграждението би трябвало да стане двойно.
Вестник " Монитор "
Разбира се, централна тематика отново е Цветан Василев. Този път вестникът брои какъв брой пъти банкерът и фамилията му излъгали, че КТБ не е пирамида. Разбира се, в картинката на вестника Делян Пеевски е чист като сълза. Който има вяра, че " съумелият млад мъж " никак и не е играл роля в сагата, по-добре да взема решение единствено кръстословиците и судокуто.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР