Последна проверка на строя, напрегнато очакване и... Огън!. Да започнеш

...
Последна проверка на строя, напрегнато очакване и... Огън!. Да започнеш
Коментари Харесай

Да си играеш и с огъня, и с конструктора

Последна инспекция на строя, с напрежение очакване и... „ Огън! ”. Да започнеш война е незаконно елементарно, да я изведеш до дъно – безчовечен мъчно, а да я пресъздадеш от първата до последната минута в стоп моушън анимация единствено с частите на обичания конструктор ... Сами преценете що за достижение е това.

Епохални моменти от Първата и Втората международна война, въздушен огън, пиратски ръкопашен пердах, даже най-елементарно разпердушинване на пейнтбол. 19-годишният от Мисури, Съединени американски щати вдъхва живот на разнородни батални сюжети с пластмасови тухлички като основава собствен боен свят, претворявайки най-вълнуващите, само че и най-тъжните страници от историята по метод, който по никакъв начин не ни натъжава, а просто ни кара да му свалим шапка.



Освен че си играе с впечатляващи микроиграчки , направени от самия него, Джордан към този момент е трансформирал заниманието си в бизнес . При това задоволително сполучлив, с цел да се устоя от него. Важно е обаче не дали прави пари от конструктора, а дали пази непокътнато удоволствието просто да си поиграе. Отговорът е 100% позитивен, а се увери персонално като преодоля дистанцията и часовата разлика и улови Джордан за изявление.

Началото на историята води към детски спомен: „ Първото си LEGO получих, когато бях на шест или на седем. Взе ми го баба. Това се случи много от дълго време, само че оттогава до през днешния ден съм захласнат от концепцията да строя разнообразни неща . Още си вардя остарелия конструктор, нищо, че е на години, и си го употребявам съвсем всеки ден.

Днес използването включва специфични образни резултати, музика и съществено постпродукционно изпипване на късометражните филмчета . Джордан прави всичко самичък – на ръка и на компютър. Самоук е, просто съчетава две обичани занимания – киното и историята : „ Когато бях по-малък, се размотавах с всякакви камери, както и с конструкторите, и концепцията просто ми хрумна. Погледнах в интернет и разбрах, че има доста други хора, които вършат същото. Започнах да виждам видеа и да се изучавам по какъв начин да стана по-добър. Така стигнах до равнището, на което съм в този момент. Практика, това е. Както и доста време и самообладание , допускам. ”

И в действителност – равнището, на което е Джордан в този момент, е много високо. Видеата му имат милиони гледания и най-много позитивни мнения . Последното е отдадено на прословутата борба при Вердюн. Дълга и кървава, тя стартира на 21 февруари 1916 година и приключва на 18 декември. Сами се досещате, става дума за Първата международна война. Едни против други се изправят французи и германци, като загубите от всяка страна са по няколкостотин хиляди души. След 10 месеца пейзажът към Вердюн е изменен вечно. Девет села са изцяло разрушени.

В тази борба за първи път всеобщо се употребяват леки картечници, пушечни гранати, огнехвъргачки и химически снаряди . За пръв път и оперативното прегрупиране на войските се случва благодарение на авто превоз .

За Джордан възстановката на военните дейности при Вердюн не лишава чак 10 месеца. Конструираната борба той харесва много и отличава измежду останалите си анимации: „ След нея съм много впечатлен от себе си ”, споделя той през смях.

Иначе измежду обичаните му е и анимацията, отдадена на борбата при река Сома , също във Франция, която той прави преди година. Бойните дейности се развиват на север от 1 юли до 18 ноември 1916 година Това е една от най-мащабните и скъпоструващи борби в Първата международна война . Целта й е да отдалечи немските сили от борбата при Вердюн. Затова Съюзниците пробват да си пробият път през немската гранична линия при реката. В последна сметка по брой жертви борбата при Сома надминава вердюнската.

Историята помни и не отмива като речна вода най-страшните уроци. Може би по тази причина и войничетата на Джордан в действителност кървят – сред окопите, в борба на палубата на транспортен съд или някъде в Дивия запад. Джордан признава: думата, която се чува най-често във видеата му, е: „ Огън ” .



Но 19-годишният американец не си пада по насилието, просто обича историята. Вдъхновяват го всевъзможни исторически филми и книги. Оставя се на моментното ентусиазъм и пресъздава борбите без съответен, прецизен проект. „ Обикновено сред концепцията и реализирането й има два месеца. А от фотосите до приключеното видео има сред месец и два. Така че си лишава много време ”, изяснява Джордан и акцентира: най-трудната част е монтажът. „ Но той не трае най-дълго. Най-дълго се занимавам с анимирането. То обаче е много елементарна работа, когато му хванеш цаката. Виж, от време на време монтажът може да бъде комплициран. Гледам видеата отново и отново, с цел да преценява дали желая да прибавя специфични резултати или характерна музика и звуци. ”

Всяко видео приключва с историческа част, в която Джордан споделя какво се е случило. Старае се да бъде оптимално прецизен в информацията , а и в самата възстановка. Убеден е, че точността не може да бъде 100%. След като пусне ново видео, получава препоръки и мнения – какво е пропуснал или пресъздал неправилно. Но поставя старания да работи допустимо най-достоверно, тъй като видеата му гледат главно младежи . Джордан се е насочил към тях и се пробва да им даде съответно показана информация: „ Надявам се това да ги накара да се заинтересуват от историята ”.

Интерес към работата на Джордан има от целия свят . Това му оказва помощ да разрасне заниманието си в работа. „ Имам и спонсори, както и уебсайт, на който хората могат да си поръчват предмети от видеата ” , споделя той. Оказва се, има задоволително огромен интерес към минитанкове и всякакво друго микроскопично снаряжение от конструктор. Поръчките към към този момент са толкоз, че бързо изчерпват част от наличните предмети.



Някои в нета си търсят подготвени миниоръжия за възстановките. Джордан обаче основава дизайна, изучавайки исторически документи и изображения. Поръчва си единствено съществени градивни елементи и оставя всичко на гения и търпението си. „ Затова и ги продавам, тъй като към този момент съм ги основал около видеата ”. Клиентите му са от Китай, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати, Англия.

Джордан обаче няма да продаде всичко : „ За предметите за продажба си поръчвам особено елементи. Така че имам задоволително материал и за миниатюрите, които продавам, и за тези, които ще останат за мен. Не ги разбърквам. Пазя множеството от дребните машини, които съм основал за видеата, както и по-стари, прашни конструктори, които не са с най-хубавия търговски тип. ”

Иначе можете да му пишете какво тъкмо желаете да направи в минивариант . Самият той помни със удовлетворение работата си по част от военните първопроходци: „ Пресъздавал съм първите танкове във военната история изобщо . Това си беше надълбоко потапяне в историята – по какъв начин са измислени танковете и по какъв начин са внедрени на бойното поле. Наистина е доста впечатляващо по какъв начин първите танкове са станали оперативни. Гледах по какъв начин са ги употребявали, какви техники за зареждане на оръдията са ползвали, по какъв начин са прекосявали през окопи или по мостове. ”



Джордан знае, че има да учи още доста : „ Не съм учил доста за българската история, само че съм изучавал историята на прилежащи страни. Например Сърбия, България граничи със Сърбия, нали по този начин? Както съм чел за Австрия и Германия. Не съм учил доста за Източна Европа, само че ще стигна и до там. Има толкоз доста за научаване, не можеш да обхванеш всичко.

А до момента в който учи, Джордан гледа хем да се забавлява, хем да изкарва пари. На 19 има вяра, че това може да бъде занятие за цялостен живот : „ Ще ми се да се захвана по-сериозно с продажбата на предметите, които съм основал, а да върша видеа понякога. Просто е извънредно трудоемко да ги заснемеш. ”

Освен, че е мъчно, е и много самотно занятие, само че Джордан гледа да развлича мозъка си по време на фотоси с музика и подкасти. Обича типичен кънтри и рок шлагери и постоянно си пуска песните на ,, и .

А вие можете да си пуснете изявлението в звуковия файл, с цел да се придвижите на бойното поле под режисурата на Джордан Дъренбъргър .

Снимки и видеа: Джордан Дъренбъргър
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР