Последна година лепим винетки на стъклото на автомобила си, обяви

...
Последна година лепим винетки на стъклото на автомобила си, обяви
Коментари Харесай

Последна година лепим винетки на стъклото

Последна година лепим винетки на стъклото на автомобила си, разгласи пред "Дарик " министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Това ще се случи след задействането на тол системата, което ще се случи през 2019 година
"Ще въведем електронни винетки, като нашето заричане е, че това по никакъв метод няма да се отрази на тяхната цена. Тя ще бъде разпознавана посредством автоматизирани четци, които ще бъдат сложени на пътищата по линия на тол системата. Освен на бензиностанции, ще се закупуват и на специфични пос терминали ", изясни Нанков.
По отношение на тол системата, районният министър счита най-удачно тя да важи за пътищата, които са рехабилитирани и в положително положение. За кои сектори ще бъде в действие ще стане ясно с решителност след социална полемика и решение на Министерски съвет.
"По мое убеждения, за най-справедливо считам, да действа единствено на пътните прави, които са в положително положение - пътища от първи и втори клас. Друга концепция е да обхванем и част от третокласната пътна мрежа ", уточни Нанков.
За предходната година над 350 милиона лв. са приходите от продажбата на винетки, като 103 милиона от тях са от тежкотоварни коли.
"Почти няма страна в света, в която положението на пътищата да се поддържа от таксите за леките коли, а от тежкотоварните. Това ще се промени с въвеждането на тол системата - тези, които амортизират пътищата ще заплащат повече ", сподели още министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР