Посланията на президента Румен Радев не подпомагат дипломацията, а по-скоро

...
Посланията на президента Румен Радев не подпомагат дипломацията, а по-скоро
Коментари Харесай

Украинският посланик у нас: Посланията на президента обслужват руските интереси

Посланията на президента Румен Радев не подкрепят дипломацията, а по-скоро обслужват ползите на страната агресор. Това се споделя в позиция на Посолството на Украйна у нас във връзка на изказване на президента, че „ дипломацията е опция на войната “.
Прочетете още
От украинската дипломатическа задача подсетиха, че военната експанзия на Руската федерация против Украйна стартира съвсем преди 10 години, през февруари 2014 година.

 „ Днес е 635-ия ден на съветската пълномащабна война и украинските жители героично се борят против агресора и отбраняват своята независимост. Всички предходни опити за спокойно и дипломатическо урегулиране, с сключване на Минските спооразумения-1 и Минските споразумения-2, вместо да изпълнят своята съществена цел, в действителност разрешиха на русия да се приготви към пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година “, декларират от посолството. От там акцентират, че договарянията с агресора са невъзможна алтернатива.

„ Вместо мир и деескалация като резултат от дипломатическото съгласие с страната терорист през този интервал стана експлоадирането на най-страшна и най-разрушителна война в Европа след Втората международна война. Сядането на масата с агресора, който идва с задачата за унищожи, да заличи украинската държавност, да извърши систематичен геноцид против украинския народ пред очите на цивилизован свят в 21-ви век, е невъзможна алтернатива “.

Докато Русия не се върне към уважаването на интернационалния юридически ред, до момента в който не изтегли своите войски от територия на Украйна в границите на държавните и интернационално приети граници от 1991 година, в Европа няма да има мир. „ Призивите към мир и договарянията не дават резултат пред лицето на терористи, насърчавани от съветското политическо управление към всеобщи убийства на мирни хора. Важно е да се подчертае, че освобождението и отбраната на суверенитета и териториалната целокупност е дълг на страната и въоръжените ѝ сили, което се дефинира в конституцията на всяка една демократична модерна страна “, декларират от украинското посолство.

„ След съвсем 100 хилядите регистрирани закононарушения в Украйна като доказателство пред Международния углавен съд, след нарушаванията на всички правила на провеждането на война, след нуклеарния шантаж мирът може и би трябвало да бъде реализиран извънредно и единствено при изискванията, планувани във Формулата на мира на Президента на Украйна и подкрепени от интернационалната общественост “, безапелационни са от украинската дипломатическа задача, написа Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР