Послания от 28-те административни области на страната ще бъдат гравирани

...
Послания от 28-те административни области на страната ще бъдат гравирани
Коментари Харесай

28 послания от областите на страната ще бъдат гравирани на п...

Послания от 28-те административни области на страната ще бъдат гравирани на мраморна плоча в основата на новия Паметник на Обединението – 111-метровия стълб „ Рожен ” в Родопите. Те ще са върху карта на България, като всяко обръщение към идващите генерации ще е сложено на мястото на региона, от която идва, оповестиха основателите от Фондация „ Наследство в бъдещето “. 

В основата на внушителния островръх дирек за българското знаме ще бъде вградена и капсула на времето, което ще трансформира пилона на Роженските поляни в същински паметник на безспорния знак, сплотяващ нацията - националният байрак.  

Инициативата за създаване на Паметника на Обединението е на Фондация „ Наследство в бъдещето “. За да се осъществя огромният план тече дарителска акция. Организаторите се надяват в нея да се включат българи в страната и чужбина и монумента на знамето да се построи с обединените старания на всички наши сънародници. Националната дарителска акция  „ България заслужава! “ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и е подкрепена от видни общественици, създатели, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности.

Посланието от всяка област, което ще бъде гравирано в картата на България, ще  съдържа до седем думи. На доста места в страната регионалните шефове към този момент са оповестили състезания, някои ориентирани напълно към възпитаници и младежи, за избор на текст на правилото на самостоятелното доброволчество.  

Мраморната плоча с картата на България ще е с размери 6х3 метра и ще бъде направена в Професионалната гимназия по каменообработване във врачанското село Кунино. Като жест на съпричастност учениците от гимназията безплатно ще гравират текстовете и ще наредят учебното заведение си измежду огромните донори в националната акция „ България заслужава! ”. 

„ Благодарение съдействието на господин Стефан Сабрутев, регионалния шеф на област Смолян, на чиято територия ще се издигне новия Паметник на Обединението, стартирахме в цялата страна събирането на послания. Към акцията ни се причисляват и от ден на ден донори. Днес имаме късмет да оставим своето завещание в бъдещето. Да завещаем неопетненото българско знаме и най-важния урок от нашата история - че единствено с общи, единни старания може да създадем нещо свястно за България ”, акцентира Симеон Караколев, шеф на Фондация „ Наследство в бъдещето “. 

Пълна информация за Национална дарителска акция „ България заслужава! “ може да се откри на www.pilon.rozhen.bg, като през уеб страницата може да се направи и подаяние за идеята. Набраните средства, както и донорите – физически и юридически лица, се разгласяват всяка седмица.

     

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР