Посланиците на 27 държави-членки на Европейския съюз се споразумяха за

...
Посланиците на 27 държави-членки на Европейския съюз се споразумяха за
Коментари Харесай

Държавите в ЕС преразпределят тарифните квоти след Брекзит

Посланиците на 27 държави-членки на Европейския съюз се споразумяха за позициите си по отношение на разделянето на актуалните европейски тарифни квоти сред страните-членки и Обединеното кралство след Брекзит. Това заяви пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз, представена от БГНЕС.

" Днес посланиците на страните от Европейски Съюз се споразумяха за план на правила за тарифните квоти, които Европейски Съюз ще приложи след Брекзит. Те би трябвало да бъдат контрактувани с Европейския парламент преди да стане закон на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на съвета.

В края на юни Съветът на Европейски Съюз разпореди на Европейската комисия да стартира договаряния със Световната комерсиална организация (СТО) за разделянето на съществуващите европейски тарифни квоти.

След Брекзит Европейски Съюз ще продължи да извършва отговорностите си във връзка с стоките.

" По-специално тарифните квоти за селскостопански, рибни и промишлени артикули ще се нуждаят от корекции, поради обстоятелството, че разпоредбите на Европейски Съюз в СТО няма да се ползват повече за Обединеното кралство ", се споделя в изказване на съвета.

Лондон и Брюксел означиха, че след формалното отдръпване от Европейски Съюз Англия ще продължи да съществува като член на СТО с всички права и отговорности, които това води със себе си.

В този случай описът със взаимни отговорности ще бъде разграничен. Страните подчертаха, че ще имат обособени правила за задължения за артикули и услуги, които ще влязат в действие незабавно след напускането на Европейски Съюз.

Европейски Съюз и Обединеното кралство имат намерение да запазят актуалните равнища на достъп до пазара за останалите членове на СТО, предава ТАСС.

Лондон и Брюксел се съгласиха да работят и над гаранцията, че Обединеното кралство и Европейски Съюз в бъдещата си настройка ще останат членове на съглашението на СТО за държавните поръчки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР