СподелиЗа нашествие от летящи хлебарки съобщават местните медии в град

...
СподелиЗа нашествие от летящи хлебарки съобщават местните медии в град
Коментари Харесай

Нашествие от летящи хлебарки нападна гръцкия град Лариса

Сподели
За настъпление от летящи хлебарки оповестяват локалните медии в град Лариса, Централна Гърция.

През последните две седмици поданици на града са подали десетки тъжби до локалните управляващи.

Според локалния вестник домове, офиси и улиците си залети от огромни летящи хлебарки.

„ Ситуацията доближи лимита си! Страхуваме се да отворим вратите и прозорците, тъй като те нахлуват в дома ни. Кацат по стените, на всички места е безпорядък! В центъра на града – на всички места, в крепостта, като най-активни са нощта нападат! “, написа жена, подала сигнал до локалните управляващи. Тя приканва за взимане на незабавни ограничения.

В изявление за локалния вестник заместник-кметът Константинос Аргиропулос декларира, че появяването на огромни количества от този тип хлебарки не е извънредно в Лариса през лятото, изключително след мека зима.

Тази година обаче явлението е изключително интензивно.

Според специалисти наводненията от предишния септември също са оказали за утежняване на обстановката, защото водите са изкарали хлебарките навън.

Идентифициран като Periplaneta americana (американска хлебарка), вредителят е най-големият и може да се популяризира с бързи темпове с помощта на способността си да лети.

Аргиропулос сподели на Eleftheria, че локалните управляващи вършат всичко допустимо да напръскат повече от 8500 канализационни шахти в града, коет се чака да помогне за ограничение на разпространяването на летящите твари. Местните поданици също са призовани да се включат в борбата, като пръскат в домовете си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР