Посланикът на Суверенния Малтийски орден в България Камило Дзуколи и

...
Посланикът на Суверенния Малтийски орден в България Камило Дзуколи и
Коментари Харесай

Деца издават книжка-пътеводител с рисунки

Посланикът на Суверенния Малтийски медал в България Камило Дзуколи и основният изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк  Левон Хампарцумян показаха на публична гала през днешния ден следващото издание на книжката, готова от деца от обществени домове „ Творчески ваканции “.

На церемонията участваха основният действен шеф на УниКредит Булбанк Андреа Казини, апостолическият нунций на негово светейшество Папа Франциск в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, ръководителят на Световната Лига за независимост и народна власт Яо Енг-Чи, Джулио Терци, някогашен министър на външните работи на Италия, италианският сенатор Серджо Дивина, както и представители на дипломатическия корпус в България. 

За трети път деца, настанени в домове от фамилен вид, имат опция да разгласяват своите истории и усещания от екскурзиите си в българските планини с помощта на плана „ Творчески ваканции “, сбъднат от УниКредит Булбанк и посолството на Суверенния Малтийски медал в България. 

Третото издание „ Творчески ваканции “ е алманах от рисунки, направени от 28 млади откриватели по време на техните експедиции в народен парк Пирин и в резервата Сребърна. В книжката са включени и текстове със спомените и прекарванията на децата.   Учениците са били определени по рекомендация на Държавната организация за протекция на детето от три центъра за настаняване от фамилен вид в Панагюрище, Пазарджик и Пещера. По време на  екскурзиите те са били съпроводени от доброволци на Малтийския медал. Децата - създатели на третото издание на книжката раздаваха подписи на гостите на събитието и гордо представяха своите истории.

За последните 10 години нашите филантропични и обществени действия са повече от 300 в над 100 места в България, а този план е значима част от задачата на Малтийския медал, сподели  посланикът на Суверенния Малтийски медал у нас Камило Дзуколи. Той изрази голяма признателност на Уникредит Булбанк за помощта й за реализирането на плана. В свят на падащи културни стандарти ние даваме нашата скромна поддръжка за Ордена на Малта, с цел да балансираме тези стандарти, съобщи основният изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Той означи, че този план дава опция на деца от български домове да покажат своя гений.  Поставени в подобаващата среда, тези деца могат да създадат чудеса; тяхното по-нататъшно развиване е голяма опция за нашето общество, намиращо се в дълбока демографска рецесия, акцентира Хампарцумян.   

В първите две издания на плана групи от възпитаници са посетили български исторически монументи, включени в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО, както и старите столици на България и след всяко странствуване е била издавана по една книжка-пътепис, запечатала прекарванията на участниците. 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР