Посланикът на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер смята, че

...
Посланикът на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер смята, че
Коментари Харесай

Агелер: Посланието на сенатор Мърфи е ясно, до края на годината РСМ трябва да реши за конституционните промени

Посланикът на Съединени американски щати в Северна Македония Анджела Агелер счита, че посланието на американския сенатор Крис Мърфи е ясно и е значимо сложните решения за прогрес в евроатлантическата интеграция да бъдат взети до края на годината.

Спореде Агелер, сенатор Мърфи е бил в действителност явен в изказването си.

" Мисля, че неговото обръщение е значимо - че в случай че до края на годината не се вземат сложните решения за прогрес в евроатлантическите интеграции, сигурно ще има хора в Съединени американски щати, в Белия дом, в Капитолия..., които ще се чудят какъв е задължението на страната ни във връзка с евроатлантическите интеграции и европейския път. Затова няма потребност да тълкуваме изявлението му, считам, че беше доста ясно ", отговори Агелер на журналистически въпрос.

Припомняме, че преди два дни американският сенатор Крис Мърфи след среща с премиера Димитър Ковачевски, съобщи: " Ако Северна Македония се разгласи срещу конституционните промени, ще напусне пътя към Европейския съюз и това ще бъде доста тревожна стъпка за членовете на НАТО ".

" Искам да бъда явен за въздействието върху връзките със Съединените щати, в случай че Северна Македония поеме по друг път. Ако реши да се разгласи срещу конституционните промени, ще напусне пътя към Европейския съюз и това ще бъде доста тревожна стъпка за членовете на НАТО. Тези, които желаеме да защитим, пазиме въз основа на нашите полезности “, сподели сенатор Мърфи.

Съединените щати ще следят изборите, които ще бъдат направени през идващите няколко месеца, и всички се надяват, че решението ще бъде в сходство с ограниченията за сигурност на НАТО и пътя към Европейски Съюз, сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР