Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман участва в традиционните

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман участва в традиционните
Коментари Харесай

Ето какви US-посланици има! Джон Хънтсман се потопи в ледена река край Москва на Кръщене Господне, за да разбере по-добре Русия

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман взе участие в обичайните къпания за Кръщение Господне. Дипломатът се потопи в ледените води на река Истра. Преди това Хънсман посети Воскресенския Новоерусалимски мъжки манастир в Подмосковието.

Дипломатът дойде там дружно със брачната половинка и щерка си. Той бе придружаван от други сътрудници на посолството. Хънтсман направи обиколка на обителта, а представители на Руската православна черква му описаха за историята на иконите. След това дружно с членовете на фамилията си възпламени свещи.

Накрая Хънтсман и другите дипломати се насочиха към река Истра, където бе оборудвано особено място за потапяне във водата. Посланикът се потопи три пъти в ледените води на реката, а образецът му бе последван и от останалите дипломати.

По думите на посланика това е било незабравимо преживяване за него. „ Никога няма да не помни това къпане, направи ми необикновено усещане. Това е една в действителност една велика съветска традиция. Не е изключено и аз да стана специалист по съветските обичаи, разбирането на които оказва помощ за насърчаване на връзките сред хората “, съобщи посланикът на Съединени американски щати в Русия.

„ Доверието и взаимоотношенията се основават навръх насърчаване на връзките сред хората. Разбира се пред нас са изправени комплицирани въпроси и за тяхното решение трябват доста време и старания, само че срещайки се с хората ние развиваме това доверие “, акцентира посланикът.



Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР