Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети Национална агенция

...
Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети Национална агенция
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ посети и НАП

Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа посети Национална организация за приходите през днешния ден, оповестиха от ведомството. Висшият посланик се срещна със служебния министър на финансите Асен Василев и с новия изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.  

Подробности за срещата в Национална агенция за приходите не се оповестяват. Единствено се акцентира, че това е първото посещаване на американски дипломат в данъчната организация. 

Преди това дипломат Мустафа беседва с Асен Василев, който показал своите цели като министър на финансите в служебния кабинет, свързани с превъзмогване на последствията върху стопанската система и жителите, породени от пандемията, повишение на събираемостта на приходите, бистрота и гласност на държавните разноски и подкрепяне на икономическата интензивност. На срещата беше доказана ангажираността за продължение на осведомителния продан, съдействието и взаимоотношението в битката с финансовите и валутни нарушавания, и взаимните старания за подсилване на бизнес климата в България, оповестиха от финансовото министерство.

Американският дипломат към този момент се срещна с част от министрите в служебното държавно управление. Миналата седмица Херо  Мустафа обсъди  " настоящата политическа обстановка и вероятностите в това отношение " със служебния министър председател Стефан Янев. Двамата се обединиха около позицията, че битката с корупцията е от главно значение, съобщи държавната пресслужба. Тема на диалозите е била и енергийната диверсификация и подготовката за идната районна среща по Инициативата " Три морета ", на която България е ръководител. 

С министъра на защитата Георги Панайотов американският посланик обсъди положението, развиването и вероятността за двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на защитата.

В обща среща с министрите на външните работи и на стопанската система Светлан Стоев и Кирил Петков основна тема на диалозите също е било българското председателство на Инициативата " Три морета ". Министър Стоев постави акцент върху основни за България цели в връзките със Съединени американски щати, включително присъединението на България към програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания, оповестиха от Министерство на външните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР