Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа положи клетва в

...
Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа положи клетва в
Коментари Харесай

Херо Мустафа положи клетва като посланик на САЩ в България

Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа постави клетва в историческата зала Treaty Room в Държавния департамент във Вашингтон, оповестиха от Американското посолство. На церемонията бяха и някогашните посланици Ерик Рубин, Родерик Мур, Марси Рийс, Джеймс Уорлик, българският дипломат в Съединени американски щати Тихомир Стойчев, както и чиновници на българското посолство. Посланикът и нейното семейство ще дойдат в София напълно скоро.

В края на юли Мустафа показа идея за задачата си в България пред Комисията за външни работи към Сената на Съединени американски щати. В ревюто си пред сенаторите тя разказа трите свои основни целта - съгласуваност, съдействие и битка с корупцията.

"Ще работя и с България за битка с корупцията и за усилване на върховенството на закона, което е основно за непрекъснатия напредък на страната. Реформата в правосъдната система и върховенството на закона са дълготраен, многостранен и сложен развой. България показва ангажимент за промени и предприе някои стъпки за създаване на по-отворено, приобщаващо и проспериращо общество. Все отново би трябвало да се направи повече. Ще бъда ангажирана да работя в тясно съдействие с България, с цел да намеря способи за поощряване на гражданското общество, свободата на медиите, самостоятелната правосъдна система и върховенството на закона ", означи тогава в речта си Херо Мустафа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР