Посланикът на САЩ Лин Трейси е напуснала Русия за известно

...
Посланикът на САЩ Лин Трейси е напуснала Русия за известно
Коментари Харесай

Американският посланик е напуснал Русия

Посланикът на Съединени американски щати Лин Трейси е напуснала Русия за известно време, заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, представен от ТАСС.

" Да, доколкото знаем, дипломат Трейси напусна Русия за известно време ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали шефът на американската дипломатическа задача в действителност не е в Москва сега, " Това ни оповестиха в Министерство на външните работи.

" Има шарже д " афер на Съединени американски щати в Русия, затова, както разбирам, в това число от известието на Държавния департамент през вчерашния ден, нейното наличие няма да бъде планувано на днешната гала (по встъпване в служба на президента Владимир Путин) ", добави Рябков.

Посланикът на Европейски Съюз и представителят на Обединеното кралство няма да участват на встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин, написа Ройтерс.

" Нашият дипломат няма да участва на церемонията ", цитира организацията думите на представителя по външната политика на Европейски Съюз Питър Стано.

Британското външно министерство също съобщи, че страната няма да изпрати собствен представител на встъпването в служба на Путин. Подобно изявление беше направено и от Канада.

По-рано ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел се опълчи на присъединяване на представители на Европейския съюз в инаугурацията на съветския президент. Редица европейски страни оповестиха протест на церемонията. На нея няма да участва и арменският министър-председател Никол Пашинян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР