Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е била

...
Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е била
Коментари Харесай

Руският посланик отказа да иде в МВнР заради заподозрения в шпионаж секретар |

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е била извикана в българското външно министерство във връзка оповестеното от прокуратурата  за шпионаж против секретар в задачата. Митрофанова обаче е отказала и споделила, че ще изпрати собствен заместител.

Това разгласи началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова. 

Бориславова увери, че държавното управление е в течение на информацията за осъществяване на следствие за непозволена разследваща активност от страна на български военачалник от запаса и съветски жител в интерес на Руската Федерация.

" В течение сме на информацията, работим дружно със службите. Премиерът координира персонално с външно министерство ", уточни тя.

И добави, че се преглежда " нуждата от идентифициране на спомагателни лица, които слагат под въпрос техния дипломатически статут, тъй като не извършват единствено дипломатически функционалности ".

" Компетентните служби в лицето на ДАНС и прокуратурата правят всички нужни дейности в тази връзка. От началото на ескалацията на обстановката сред Русия и Украйна българските служби са в повишено равнище и степен на подготвеност. Правят инспекции по всички посоки, които са от голяма важност за националната сигурност ", увери Лена Бориславова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР