Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова е сезирала българската прокуратура

...
Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова е сезирала българската прокуратура
Коментари Харесай

Руската посланичка сезирала българската прокуратура за фабрикуването на шпионски списъци от Кирил Петков

Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова е сезирала българската прокуратура за осъществени закононарушения на министър-председателя в оставка Кирил Петков, заяви, базирайки се на дипломатически източник.

Руската посланичка упорства Кирил Петков да бъде разследван за фабрикуването на описи, в които са вписани съветски жители, без за тях да има каквито и да е данни и доказателства за осъществени шпионски и други нерегламентирани действия на територията на страната.

„ Когато викат посланика в Министерство на външните работи и споделят, че желаят да експулсират дипломатите, те би трябвало да покажат, че ДАНС имат данни срещу съответни хора. Да кажат какво са създали те и да разгласят, че считат това за незаконно. Ако има доказателства, то несъмнено, експулсирайте ги. Но 70 души – за какво? Какво значи срещу ползите на България? “, съобщи Митрофанова в изявление за Българска национална телевизия. „ Руската страна изцяло отхвърля тези обвинявания и още повече отхвърля оповестяването на сътрудниците ни за личност нон грата. Обявяването на личност нон грата е доста тежко действие, споделя се че човек е направил нещо съществено и нелегално на територията на България. Какво направи нашият механически личен състав – водачи, инженери, готвач и други? А в случай че приказваме за оповестяване на посланик за личност нон грата, то апелирам, представете най-малко минимални доказателства за противозаконната му активност “, разяснява по-късно Митрофанова и пред ТАСС.

Според дипломати подаването на сигнал от дипломат против премиера в прокуратурата е невъобразим казус, освен у нас, само че и в интернационалната процедура.

За момента не е ясно какви дейности и въобще ще извърши ли инспекция българската прокуратура по сигнала на съветската посланичка у нас. Действията на Елеонора Митрофанова обаче изрично демонстрират, че осъщественото от Кирил Петков не просто нарушава българските законодателство и Конституция, само че и жестоко погазва Виенската спогодба, безапелационни са дипломатическите източници на " Афера ", които са с дългогодишна професионална кариера зад граница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР