Посланикът на Русия във Великобритания Андрей Келин отхвърли твърденията, че

...
Посланикът на Русия във Великобритания Андрей Келин отхвърли твърденията, че
Коментари Харесай

Ще поевтинее ли газът след пускането на "Северен поток 2"

Посланикът на Русия във Англия Андрей Келин отхвърли изказванията, че Москва лимитира " по политически аргументи " износа на газ към Европа. Руският посланик съобщи това в изявление за Би Би Си.

Твърденията, че Русия употребява силата като политическо оръжие са " нелепи ". Това съобщи Андрей Келин пред политическия публицист на BBC Андрю Мар.

По думите му, щом бъде пуснат в употреба газопроводът " Северен поток 2 ", Европа ще разполага с нови доставки на по-ниска цена:

" Очакваме дефинитивно позволение от Германия. Веднага, когато това стане факт, Европейският съюз ще бъде екипиран с газ през този газопровод, който е по-къс, обезпечава по-чист газ, тъй като е нов и с съвременно съоръжение. Определено ще е по-евтин, в сравнение с са сегашните доставки на газ. "

На въпрос обаче дали, в случай че Германия се забави с утвърждението, Русия ще усили ли размера на доставките на газ към Европа, Келин уточни:

" Доколкото е допустимо. Увеличихме доставките през Украйна с 10%, само че не можем да създадем повече, защото оборудването по този водопровод не е било осъвременявано в никакъв случай и е рисково да се употребява. "

Журналистът от BBC опонира, че съгласно публично наличната информация такова нарастване няма, на което Келин дава отговор, че не е експерт, само че газът " не тече със скоростта на светлината ".

Според съветския посланик единствено маркетолозите и експертите могат да кажат дали с въвеждането в употреба на " Северен поток 2 " цените на газа в Европа ще се намалят.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред телевизионния канал " Россия 1 ", че Западът упреква Русия за покачващите се цени на газа, тъй като не може да признае личните си неточности по отношение на зелената сила. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР